Annonce
Vanløse

Kræftens Bekæmpelse mangler indsamlere i Vanløse: "Kræft holder ikke coronapause"

Foto. Kræftens Bekæmpelse
Landsindsamlingen er afgørende for, at den danske kræftforskning fortsat kan være af højeste kvalitet, og Kræftens Bekæmpelse mangler indsamlere i Vanløse. En indsamling der ifølge Kræftens Bekæmpelse er vigtigere end nogensinde før.
Annonce

”Vanløse. Vi mangler jer.” Det er ordene i et Facebook opslag som Kræftens Bekæmpelse har delt på Facebook.

VanløseLIV har talt med Kræftens Bekæmpelse som i skrivende stund har 43 tilmeldte indsamlere til Landsindsamlingen 16. august i Vanløse. De satser på at komme op på 100, for at kunne komme hele vejen rundt i bydelen.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse får hver tredje kræft, inden de fylder 75 år. Og to ud af tre overlever kræft i mindst 5 år. Ifølge Dødsårsagsregistret døde der i 2018, 950 af kræft i Københavns Kommune, mens der på landsplan døde 15.330.

Hvor mange der drejer sig om i Vanløse, er ikke muligt at få verificeret.

Nøgletal for kræft

  • Ifølge Kræftens Bekæmpelse får hver tredje kræft, inden de fylder 75 år.
  • To ud af tre overlever kræft i mindst 5 år.
  • To ud af tre bliver pårørende til en med kræft.
  • I fire ud af ti tilfælde kan kræft forebygges.
  • Knap 340.000 danskere lever med en kræftdiagnose (tallet er opgjort ved udgangen af 2018)

Når hver tredje får kræft, er de resterende to tredjedele pårørende hvilket betyder, at kræft rammer os alle på et tidspunkt.

Annonce

Kræft ikke holder pause

- I 2019 indsamlede 108 vanløseborgere 135.061 kroner. Hvad betyder sådan et beløb for Kræftens Bekæmpelse?

- Det gør, at Kræftens Bekæmpelse er i stand til at støtte kræftforskning på hospitaler og universiteter i hele Danmark samt eget forskningscenter, der samarbejder med forskere på verdensplan. Indsamlingen gør os desuden i stand til at lave forebyggelsesarbejde og hjælpe patienter og pårørende, forklarer Kommunikartionskonsulent i Kræftens Bekæmpelse, Sophie Lundbæk. Hun pointerer, at der stadig findes kræft, selvom alles øjne hviler på corona. Kræft holder ikke coronapause.

Ifølge Sophie Lundbæk risikerer man ved kriser, som corona, at flytte fokus væk fra kræftforskning og særligt behandlingen af kræftpatienter, der ikke tør komme til behandling Derudover er der også borgere med symptomer, der ikke går til lægen og derved risikerer at komme senere i behandling end ellers med fare for et mere belastende sygdomsforløb.

- Landsindsamlingen er derfor vigtigere end nogensinde før, da den sætter fokus på kræft og ikke mindst på vigtigheden af at komme til lægen i tide, forklarer Sophie Lundbæk.

Annonce

1000 kroner på tre timer

Ifølge Kræftens Bekæmpelse kan man snildt indsamle omkring 1000 kroner ind på tre timer, hvilket samlet bliver rigtig mange penge, hvis der er indsamlere nok.

Landsindsamlingen er en stærk og vigtig gestus af støtte til alle kræftramte og deres pårørende. De har særligt brug for at mærke opbakningen i denne tid. Så jo flere indsamlere, vi er, jo tydeligere kan vi markere, at vi står sammen mod kræft, Charlotte Gerhauge, frivilligchef i Kræftens Bekæmpelse på frivillig.dk.

Du kan tilmelde dig landsindsamlingen her.

Antale døde i af kræft i Københavns Kommnune, Region hovedstaden og på landsplan 2018

  • Københavns Komnmune: 950
  • Region Hovedastaden: 4214
  • Danmark: 15330
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Natteravnene

Natteravnene får sponsorat

Vanløse

Mød skønhedseksperter i Kronen

Vanløse

Sang om Ålekistevej spilles på P5

Annonce