Annonce
Klima

Kulden kommer: Sådan undgår du at fyre for gråspurvene

Martin Frost ejer virksomheden tømrer- og snedkermester Frost i Vanløse. Foto. Privat
De kølige måneder er over os sig, og derfor er det oplagt at give huset eller lejligheden et grundigt tjek for at undgå træk og dyre varmeregninger. Et godt sted at starte er ved hoveddøren. Ifølge lokal dørekspert er der flere ting, du kan gøre for at få hoveddøren klar.

Man kan nemt komme til at fyre for gråspurvene med et åbent eller utæt vindue, men de færreste tænker over, at en utæt eller dårligt isoleret hoveddør kan være mindst ligeså stor en årsag til, at varmeregningen stiger.

Martin Frost, der ejer virksomheden tømrer- og snedkermester Frost i Vanløse er uddannet SWEDOOR dørmand og er vant til at rådgive forbrugerne om smarte dørløsninger med henblik at sænke energiforbruget i hjemmet.

- For at undersøge en dørs energiforbrug kigger man på det, der kaldes U-værdien. U-værdien dækker over, hvor meget varme og kulde der løber gennem døren, og her kan der være en del penge at spare. Jo lavere U-værdi døren har, desto bedre er dørens isoleringsevne, fortæller Martin Frost, og fortsætter.

- Den mest optimale temperatur i et hus er 20-21 grader, da det giver den bedste udnyttelse af varmen. For hver grad ekstra, du skal opvarme dit rum, koster det i gennemsnit omkring fem procent ekstra. Derfor kan det også hurtigt løbe op, hvis varmen suser ud gennem døren, forklarer han.

Martin Frosts og SWEDOORs råd til, hvordan du bedst holder varmen inde i de kolde måneder

  1. Tjek karm og hængsler. Efter flere års slid fra vind og vejr kan døren være blevet skæv eller begynde at binde, hvilket både kan koste på komforten i hjemmet, men også på varmeregningen. En løsning kan være at justere på hængsler og slibe karmen med sandpapir, så døren lukker ordentligt til. Rådfør dig med en professionel håndværker, inden du går i gang med ovenstående projekter. Vælger du en tømrer, som er uddannet SWEDOOR dørmand, er der garanti for professionel rådgivning omvedligehold og udskiftning af døre fra start til slut.
  2. Efterisoler din hoveddør. Hvis varmen suser lige igennem, er det også muligt at efterisolere din nuværende dør. Det kan blandt andet gøres ved at installere tætningslister på døren, som holder kulde og træk ude. Du bør dog altid overveje, om det kan betale sig at lave ændringer på en dør af ældre dato, eller om det giver bedre mening at investere i en ny dør med god isoleringsevne.
  3. Overvej en udskiftning. Hvis du skal vælge en ny hoveddør til hjemmet, bør du gå efter en dør med lavest mulige U-værdi. De fleste moderne døre har en lav U-værdi og er derfor væsentligt bedre isoleret end en ældre dør.Hvis du har en ældre hoveddør i hjemmet, vil der derfor være mange penge at spare ved at skifte til en nyere model, og du får tilmed mulighed for at vælge lige præcis det design og de funktioner, som du ønsker.

Kilde: SWEDOOR

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Alt er fint

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kronen er sat på tvangsauktion: Gammel gæld har indhentet centret

Vanløse

Tvangsauktion af Kronen: Lokalplan sikrer mod boligspekulant

Musik

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce