Annonce
Vanløse

Kvindekunst på Godthåbsvej

Lone Isralesen står foran et af sine fotografier. - Foto: Chili Djurhuus

På Godthåbsvej 260 er der et galleri for kvinder. Formålet er at skabe mere opmærksomhed omkring kvindelig kunst. Vanløse Bladet har været forbi.

Annonce

«Jeg oplever at det er svært for kvinder at gøre sig gældende indenfor kunst,« siger Lone Isralesen, der sammen med tre andre kunstnere har et galleri på Godthåbsvej 260 i Vanløse.

Annonce

Sammen er vi stærkere

Lone Isralesen tror på, at når de er flere der står sammen om at sætte fokus på kunst fra kvinder, så står de stærkere.

»Mænd er nok bedre til at sige: ’Her er jeg.’ Her kan vi hjælpe hinanden i at komme ud til flere udstillinger og hænge i flere virksomheder,« siger Lone Israelsen.

Ifølge Lone Israelsen er en af udfordringerne, at mange kvinder sætter deres på et på et lavere blus, når de får børn, hvilket betyder at mændene kommer foran på point.

Skal kvinderne så ikke bare tage sig sammen, og gøre det samme som mændene?

»Det er lettere sagt end gjort. Mange kvinder er opdraget til ikke bare at sige. ’her er jeg’, og så er der bare det med at de får børn, og derved ofte prioriterer anderledes end mændene,« svarer Lone Isralesen.

Annonce

Kunst uden køn

»Der er jo en grund til at vi taler om kønskvorter,« siger Lone Israelsen, og ved ikke om kvoter er den rigtige vej frem. Som hun siger: » Det er jo også vigtigt, at det er den bedste der udstiller. Og kunst er også meget med netværk, så her håber vi at et fælleskab kan give os mere gennemslagskraft,« siger Lone Israelsen og fortsætter:

»Tænk hvis man, når der var udstillinger ikke satte køn på kunstnerne. Det kunne være et interessant forsøg at lave. Ville det så stadig være, ændrede der solgte mest? Eller ville det mon være mere lige?« Vanløse Bladet har ringet til Statens Museum for kunst og spurgt om det er en udstillingsform de har kendskab til. Umiddelbart kender de ikke til den udstillingsform, da det netop er kunstnerens navn man udstiller, og derved bliver kønnet afsløret.

Galleriet Lois har åbent tirsdag og torsdag dage fra 14-17

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Synoptik åbner ny butik

Annonce
Forsiden netop nu
Jul

Jul i Kronen. Få et overblik her

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Vanløse

Vanløses Ønsketræ vokser igen

Vanløse

Vanløse Torv: Det flyder med mundbind

Annonce