Annonce
Løse hunde

Læser: Et problem med løse hunde på Engen

Løse hunde på Damhusengen. Foto. Chili Djurhuus
Nogle læsere har, overfor VanløseLIV, givet udtryk for, at der er for mange løse hunde på for eksempel Damhusengen.

På Damhusengen er der to fritløbsområder, hvor hunde må løbe uden snor, ét i Krogebjergparken, og så er der en hundegård i Grøndalsparken. Dog så er der flere, der oplever, at hundene løber frit andre steder, end på ovenstående områder. Nogle mener det skyldes skiltningen. Andre mener, at hundeejerne er ligeglade.

VanløseLIV var derfor forbi Damhusengen forleden, hvor vi kunne konstatere, at de fleste hundeejere lod deres hunde løbe frit, også udenfor fritløbsområdet.

Besøget på engen var foranlediget af følgende mail fra en læser.

- Igennem det sidste halve år er der sket en eksplosion af løse hunde på Engen. De færreste hundeejere overholder ikke reglerne eller holder sig til fritløbsområdet. Min dreng er to gange blevet overfaldet af løse hunde, og her i dag skete det sågar på legepladsen. Hundeejere er glade for deres hunde, men forstår ikke, at vi andre ikke ønsker hunde, der overfalder vores børn eller springer op ad os, selvom det bare er leg.

Behov for bedre skiltning?

Efter læserens mail, spurgte vi i et opslag på Facebook, om der er et problem med løse hunde i Vanløses parker.  Så kom der endnu en mail.

- Hej VanløseLIV. Jeg har tre små børn, hvoraf to er meget bange for hunde, og det er et dagligt problem for os, da vi hverken kan færdes i Krogebjergparken. Og slet ikke Engen, skriver en mand, der ønsker at være anonym, da han oplever, at mange hundeejere, sværger til at lade deres hund løbe løs, og derfor ikke vil i dialog.

- Der er os, der har en naturlig frygt for ukendte løse hunde, og så er der dem, skriver han.

Problemet med løse hunde er ikke noget nyt. Nedenstående video er fra 2012. Den viser hunde løbe rundt ved legepladsen i Krogebjergparken.

Det er dog ikke alle, der mener, at der er et problem med løse hunde.

- Jeg synes, at hundeejerne generelt kun slipper deres hunde fri, hvor de må, skriver en kvinde der hedder Bettina i en kommentar, og hun slår fast, at hun synes, at det er en fornøjelse at se de dejlige hunde løbe rundt og nyde livet på engen. Dog så pointerer hun, at der muligvis er brug for bedre skiltning, så de folk der er bange for hunde, kan gå et andet sted hen i stedet for at gå der, hvor hundene må løbe frit.

- Der er jo masser af steder, hvor børn må være, men frie dyr ikke må komme, skriver hun.

En anden læser foreslår, at der etableres indhegnede fritløbsområder til hundene, så det er tydeligt, hvor hundene må løbe frit.

-  Hundene har også behov for at løbe frit og lege med hinanden, og der findes ikke et indhegnet område til formålet i Vanløse, men det fungerer rigtig fint i byområder for eksempel i Nørrebroparken og på Frederiksberg-siden ved Grøndal Station, skriver hun.

Annonce

Har aldrig oplevet et hundeangreb

En af dem, der lader sin hund løbe frit, er Tine Lautrup Christensen.

- Jeg har gået på engen flere gange om dagen i de sidste 10 år med min hund, som altid er fri, og han er altid er ved min side. Jeg kan på ingen måde genkende 'eksplosionen' af hunde. Når det er sagt, skal man naturligvis altid have styr på sin hund, også selv om den 'blot' vil hilse venligt på andre hunde eller mennesker. Og det har langt de fleste hundeejere, der færdes på engen heldigvis, fortæller Tine, der har forståelse for, at børn og voksne kan være bange for fritløbende hunde.


Man har som hundeejer et kæmpe ansvar for, at ens hund aldrig løber hen til et barn, og slet ikke i nærheden af legepladsen.

Tine Lautrup Christensen


Tine, der som skrevet, har haft sin gang på Damhusengen i ti år, pointerer, at hun aldrig har oplevet, at en hund har angrebet et menneske på Damhusengen.

- Og jeg har gennem de ti år oplevet få gange, at hunde har været agressive overfor hinanden. Så længe man har styr på sin hund, mener jeg derfor ikke, det er et problem, at man lader sin hund løbe frit, også udenfor fritløbsområdet, siger Tine og fortsætter.

Løse hunde på Damhusengen. Der var fritløbende hunde overalt på Danhusengen, da VanløseLIV var forbi.  Foto. Chili Djurhuus

- Og så har man som hundeejer et kæmpe ansvar for, at ens hund aldrig løber hen til et barn, og slet ikke i nærheden af legepladsen. For børn kan blive bange, hvis en hund løber hen for at sige hej, og det har jeg selvfølgelig fuld forståelse for.

Men der er jo en hundelov. Skal den ikke overholdes?

-  Der er jo steder på Damhusengen, hvor hunde rent faktisk godt må løbe frit. Derfor burde man måske lave en bedre skiltning og opdeling af hvad der er hvad, så hundene kan få lov til at løbe frit, uden folk eventuelt går rundt og bliver bange, der hvor hundene rent faktisk godt må løbe, siger hun afsluttende.

Der er en hundegård (11) i Grøndalsparken ved Limfjordsvej og fritløbsområder i Krogebjergparken (2) mellem Harboørevej og Slotsherrensvej, Damhusengen Syd (3) samt Damhusengen Nord (4).

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce