Annonce
Vanløse

Lars Weiss: Helga Larsens Plads skal genrejses

Helga Larsens Plads er et oplagt sted at have en legeplads eller til at drikke en kop kaffe, slog overborgmester, Lars Weiss (S) fast, da han torsdag 11. marts var forbi Helga Larsen Plads. Foto. Chili Djurhuus
Siden 2009 har der været planer om at udvikle og forskønne Helga Larsens Plads. Nu sker der snart noget, hvis du spørger overborgmester, Lars Weiss (S).

Midt i Vanløse, på hjørnet af Jydeholmen og Ålekistevej, ligger tidligere endestation for sporvognen. Pladsen fik i 2009 navnet, Helga Larsens Plads.
Pladsen er rodet, trist og øde.

Vanløse Lokaludvalg har siden 2013 arbejdet for at udvikle og forskønne pladsen. Blandt andet med fokus på at få en nærgenbrugsstation. Derudover er visionen at få en grøn, rekreativ plads, hvor vanløseborgere kan mødes. Og nu kan det være at der sker noget. Og hvis du spørger overborgmester Lars Weiss (S), så skal det være slut med denne golde plads.

Han vil nemlig transformere pladsen til et grønt og levende samlingspunkt, som inviterer områdets børn og voksne til leg og ophold.

Annonce

Vi mødte Lars Weiss på Helga Larsens Plads til en samtale om pladsens fremtid.

Lars Weiss tanker om transformationen ligger i forlængelse af hans vision om et grønnere København med flere små grønne åndehuller.

- Helga Larsens Plads er en relativ stor plads, som ikke bliver udnyttet. Den er et oplagt sted til at have en legeplads, man kan besøge med sine børn og lege eller til at drikke en kop kaffe på, slår han fast, og pointerer, at det er for ham er vigtigt, at beboerne for indflydelse på, hvordan pladsen ender med at blive. Han fortsætter.

- Det skal være respekt for dem der bor i området, så derfor vil jeg i de kommende økonomiforhandlinger på rådhuset (forhandlingerne om kommunens overskydende budgetmidler, den såkaldte ’overførselssag, red’) sætte mig i spidsen for at sikre penge til projektet. Og første omgang handler det om at sætte gang i en borgerinddragelsesproces for udviklingen af pladsen.

Helga Larsens Plads

Helga Larsens Plads er opkaldt efter Helga Larsen. Helga Larsen var socialdemokrat og fagforeningsforkæmper, og blandt de første fire kvinder, der i 1918 blev valgt ind i Folketinget. 

Fra 1913-1944 var hun medlem af Københavns Borgerrepræsentation. Hun sad som borgmester for 2. magistrat.

I sommeren 2018, blev der opsat en byttestation på pladsen, hvilket har betydet nyt liv i form af en daglig strøm af besøgende.

Men er det ikke spild af tid med en borgerinddragelsespropces, når Vanløse lokaludvalg allerede har visioner for Helga Larsens Plads?

- Det vigtigste for mig er, at vi tager københavnerne med på råd og udvikler området med respekt for dem, der bor her i dag. Derfor er første skridt at starte en borgerinddragelsesproces, så vi udvikler en plads, som matcher de lokale ønsker og behov, der er i dag, svarer Lars Weiss, og siger afsluttende.

- Lokaludvalget har allerede gjort et stort arbejde med at involvere beboerne i området i udviklingen af pladsen, og der er kommet en masse gode idéer og ønsker på bordet gennem årene. Det er rigtig godt. Det skal vi selvfølgelig bygge videre på sammen med de andre idéer og input, vi måtte få fra vanløseborgerne.

Det foreslår Lars Weiss

  • Helga Larsens Plads skal være grønnere og invitere til ophold. Der skal være mere grønt, fx flere træer og buske. Samtid skal der gøres plads til udeservering og laves en opholdszone med fx borde, bænke og grill, som inviterer områdets beboere, familier og ældre til at bruge pladsen.
  • Parkeringsforholdene skal optimeres. Pladsen er domineret af bilparkering, som er spredt over hele området. Parkeringspladserne skal samles og lægges smartere, med fx skråparkering langs den vestlige side, så man frigiver plads til et dejligt, grønt byrum.
  • Ny legeplads. Der skal bygges en naturbaseret legeplads på de små høje i midten af pladsen, som områdets mange børn kan få glæde af.
  • Københavnerne skal høres. Det er afgørende med lokal viden og inddragelse for at sikre, at pladsen bliver et aktiv for hele lokalområdet. Der skal sættes gang i en borgerinddragelsesproces, så pladsen udvikles i tråd med københavnernes ønsker og idéer.

_

Annonce

Mest læste

Annonce
Klima

Vild have på Jyllingevej udvalgt blandt 1500 haver i Danmark

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Klima

Biolog: Skarven er en gevinst for Damhussøen

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce