Annonce
Samfund

Lokale unge samler mobiltelefoner ind til hjemløse på Vanløse Torv: De er ekstremt udsatte uden en mobiltelefon

Hjælp din næste samler blandt andet liggeunderlag, varmt tøj og sko samt telefoner og tablets ind til hjemløse og udsatte i København og på Frederiksberg. Foto: Zascha Pjettursson
En gruppe unge fra Vanløse samler mobiltelefoner, liggeunderlag og varmt tøj inde.

Lørdag sjette marts stod den lille nystartede vanløsebaserede-NGO, Hjælp din næste på Vanløse Torv fra 13 - 16.

Deres formål var at indsamle blandt andet mobiltelefoner til hjemløse og socialt udsatte i hovedstadsområdet. Zascha Pjettursson er en af de udelukkende frivillige som Hjælp Din Næste består af.

Annonce

Mangler det mest basale

Hvorfor har I startet Hjælpe Din Næste?

- Vi mener, at det er vigtigt at hjælpe folk ubetinget, hvem de er. Og det er vigtigt at vise, at vi støtter op om hinanden og handler på det, fortæller Zascha Pjettursson, der er næstformand og SoMe koordinator i den Vanløse forankrede NGO-gruppe Hjælp Din Næste.

- Vi tænkte, at det måtte kunne lade sige gøre at gøre et eller andet for at hjælpe de hjemløse.

Hvorfor?

Den her gruppe mangler de mest basale ting for at få hverdagen til at fungere på gaden.

Kan du komme med et eksempel?

- Hvis du ikke har en mobiltelefon, kan du ikke komme på netbank eller e-Boks, også kan du ikke få din kontanthjælp. Desuden er man meget udsat, når man lever på gaden. Og derfor er det vigtigt at have en telefon, så man for eksempel kan ringe efter hjælp, forklarer Zascha.


Det er alt fra tidligere familiefædre, der pludselig er gået konkurs, skilt og blevet hjemløse, til folk der har levet et udsat liv hele deres liv uden at få den fornødne hjælp

Zascha Pjettursson, frivillig i Hjælp din næste


I samlede jo blandt andet mobiltelefoner ind sjette marts på Vanløse Torv. Fik I nogle ind?

- Nej desværre. Men vi fik en del poser med varmt tøj, hvilket der også er et stort behov for,  svarer hun og fortæller, at de, før har stået på Vanløse Torv og at de indtil videre har fået doneret 12 mobiltelefoner.

Hvad vil du sige til de folk, der overvejer at komme ned på Vanløse Torv, næste gang I samler ind?

- Vi giver folk en mulighed for at komme af med de telefoner, som de ikke bruger, og så sørger vi for at give dem til de folk, der har et enormt behov.

Annonce

Overvældet over hjælp

Hvordan reagerer de hjemløse på jeres hjælp?

- De er overvældet over, at der er så mange der vil hjælpe. Mange af dem er blevet vores venner, fordi de er jo ligesom alle os andre. Der har bare været nogle omstændigheder i deres liv, der har gjort, at de er endt, hvor de her. Det er alt fra tidligere familiefædre, der pludselig er gået konkurs, skilt og blevet hjemløse, til folk der har levet et udsat liv hele deres liv uden at få den fornødne hjælp, forklarer Zascha, og slår fast, at det er lettere at ramme bunden end at komme op igen.

Hvordan kommer de i kontakt med jer?

- Vi går på Istedgade og Christinas Torv med vores vogn med vores logo, som vi hgar vores ting i. Vi kender Hus Forbi, og er blevet en del af netværket, så vi spørger også dem, hvad de har brug for, fortæller Zascha, og forklarer at de hjemløse kun tager imod det, de har behov for.

- Selvom der måske er en lækker varm jakke, så er der ingen der tager dem, hvis de allerede har en. Så siger de, at Peter (fiktivt navn, red) mangler en jakke, også finder vi frem til ham og giver den til ham, forklarer Zascha, og fortæller, at de hjemløse også kan finde på at ringe til dem, og spørge om det har det de har brug for.

Hvornår er I på Vanløse Torv igen?

- Vi er igen på Vanløse torv 20. og 26. marts mellem 13:00 og 15:00.

Og hvad indsamler I der?

- Primært mobiltelefoner. Men vi tager også imod soveposer, liggeunderlag og varmt, vasket, tøj.

Her kan du finde Hjælp Din Næste på Facebook.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trafik

Synshæmmede Henrik er frustreret ændret køreplan for S-toget på Islev Station: Jeg er ude af stand til at cykle eller køre bil

Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Alt er fint

Kultur

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce