Annonce
Vanløse

Lydia er død

Annonce

Lydia Graunbøl fra Vanløse Allé døde 2. juledag, 100 år gammel.

Hun havde egentlig bestemt sig for at blive 102 år.

Men 2. juledag sov Lydia Donovan Graunbøl ind i sit hjem på Vanløse Allé, 100 år gammel.

Det oplyser Adventskirken, hvor Lydia Donovan Graunbøl havde sin faste gang.

Kort før sin fødselsdag i august blev hun interviewet til Vanløse Bladet, og her fortalte hun om sit liv, der ikke altid var en dans på roser.

LÆS OGSÅ: ‘Jeg har bestemt mig for at blive 102’

Moren døde, da Lydia var fem år gammel og som ni-årig flyttede hun fra faren i Nørrebros sorte firkant og kom på børnehjem i Jægerspris. Faren og hendes søskende besøgte hende ofte, og hun havde det godt i den nordsjællandske natur.

Som voksen voldte kærligheden hende kvaler, indtil hun mødte den mand, Reinhardt, som hun i 2011 kunne fejre guldbryllup med. Han døde få år efter guldbrylluppet.

Allerede efter få minuttes samtale med Lydia stod det klart, at hun var typen, der glædede sig over det, der var og brugte ikke kræfter på at ærgre sig over livets prøvelser.

Kun gipsarmen efter et fald på badeværelset irriterede hende.

For så kunne hun ikke gøre gymnastik, som hun ellers gjorde hver dag.

Trappen op til anden sal var heller ikke noget problem.

100 års-fødselsdagen blev fejret på den lokale thai-restaurant på hjørnet af Sallingvej og Morsøvej. Her hentede Lydia mad fra et par gange om ugen.

»Det smager dejligt, og så har jeg til flere dage,« som hun sagde og afslørede, at hun trods familie ikke var nogen husmor.

»Jeg kan godt lave mad, og jeg har altid lavet god mad til min familie, men jeg KAN ikke lide det – så skal man koge dit og koge dat. Jeg vil hellere bage kager,« sagde Lydia.

Lydia Donovan Graunbøl forsøgte at følge med tiden og havde også mobiltelefon, selvom hun syntes at Facebook, hvor man kan se hinanden, når man taler sammen er noget underligt noget. Mobilepay var hun heller ikke meget til, så hun havde altid kontanter i pungen. Hun havde svært ved at forstå de unges karakterræs, og syntes, at det var synd for dem.

»»Hvad skal de med det - det er da klart, at de bliver stressede.«

Lydia Donovan Graunbøl født 4. august 1919 - død 26. december 2019.

Æret være hendes minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vanløse

Sommercamp på Asfalten i uge 28

KøbenhavnLIV

Pizza & Sandwich X er bedst

Vanløse

Marinela løber til fordel for indlagte børn

Vanløse

Damhuskroen bliver til Old Irish Pub

Annonce