Annonce
Indsamling

Marinela har løbet over 1000 kilometer: Hver en kilometer for indlagte børn

Foto. Privat
Marinela har de sidste år løbet en del kilometer for legeheltene, der samler ind til indlagte børn. I år blev det til over 1000 kilometer.
Annonce

666 km fordelt på fire løb og 15.643 kroner plus 80-100 kilometer flere gange om ugen op til et løb. Det er, hvad Vanløses helt egen superhelt Marinela Djekic har løbet til fordel for Legeheltene. Legeheltene er organiseret af Børneulykkesfonden, hjælper indlagte børn.

Pengene indsamlet ved, at folk indbetalt penge til hende via Mobilepay, når hun løb.

Og der kommer flere kilometer og penge til i 2021.

- I slutningen af juni skal jeg gå tværs over Island som er 350 kilometer. Det hedder Iceland crossing. Det er en tur der skal trænes meget til, da vi skal selv bære alt vores grej, telt, mad osv og krydse de 350 kilometer i al slags terræn. Gåturen over Island er endnu en tur Mairnela tager for Børneulykkesfonden, hvor hun samler penge ind til Legeheltene.

Annonce

Følelsen af at gøre en forskel

Hvorfor gør du det her?

- Det giver så meget mening for mig. Jeg elsker de eventyr, jeg har været på. Jeg elsker udfordringerne, træningen og fællesskabet, der gør at man ikke går på eventyrene selv. Man er sammen om træningerne, også deler jeg oplevelserne med andre som elsker det ligeså meget som en selv, svarer Marinela der fortæller, at hun føler sig fysisk og mentalt stærkere og en hel masse oplevelser rigere efter de sidste tre år.

Om Legeheltene

Legeheltene arbejder for at skabe aktiv leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark.

Legeheltene skaber et frirum med plads til store armbevægelser, tumleri og fællesskab – og med plads til at være barn igen.

Legeheltene er et initiativ under Børneulykkesfonden.

Selvom Marinela 'kun' har løbet 666 kilometer, kommer hun langt op over 1000 kilometer. Det skyldes, at hun typisk har løbet mellem 80-100 kilometer flere gange om ugen, især op til løbene, fortæller hun.


Hos Børneulykkesfonden ved vi, hvor vigtigt det er, at børnene kommer op af sengen og får bevæget kroppen.

Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden


Og følelsen af at kunne gøre en forskel, betyder meget for hende.

- Indsamlingerne giver flere syge børn smil på læberne. Dén følelse er ubeskrivelig især, som mor til tre, fortæller Marinela og fortsætter.

- Det er nu tre år, siden jeg var med på eventyr for første gang med Climb for Charity som nu kaldes Adventure for Charity. Dengang var der legehelte på tre hospitaler og nu, tre år senere, kan de findes på 12 hospitaler og også i gang med et børnehospice.

Virtuel Pakkeleg fra Legeheltene, der gjorde julen lidt bedre som indalgt barn. Foto. Anders Pørtner

På grund af corona er det ekstra svært at være indlagt, derfor er der behov for penge. Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden, der står bag initiativet Legeheltene, udtaler:

- Coronasituationen har gjort det ekstra svært at være indlagt, fordi børnene har været nødsaget til at blive inde på hospitalsstuen. Hos Børneulykkesfonden ved vi, hvor vigtigt det er, at børnene kommer op af sengen og får bevæget kroppen, og derfor er det helt fantastisk, at folk som Marinela Djekic har lyst til at løbe med Heltestafetten og samle midler ind til Legeheltene, så børnenes tid på hospitalet bliver mere aktiv.

Og Marinela fortsætter i 2021.

- I 2021 tager jeg Copenhill igen 29 maj og Stevns ultramarathon i kr. himmelfarts ferien, inden jeg tager til Island i juni.

Marinelas løb

  • Heltestafetten (fra Aalborg Universitetshospital til Rigshospitalet): 28 km.
  • Denmark Race (Stevns): 250 km – fordelt på 6 maratoner på 5 dage.
  • CopenEverest (Løb på CopenHill): 42 km.
  • Refleksstafetten: 21 km.
  • Kalenderløb 1 til 24 december: 325 km.
  • Antal højdemeter (fra CopenEverest): halvdelen af Mount Everests højde, dvs. 4424 højdemeter.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Erhverv

Kronen gentager kæmpe bingo-succes

Debat

Vanløse har ventet på et arkitekttegnet bycenter

Annonce