Annonce
Vanløse

Mormor: Er jeg den eneste der hilser på ikke-etniske danskere?

Lillan Thiman oplever, at folk bliver overrasket, når hun, som noget helt naturligt, hilser på folk der ikke er etnisk danske i sit barnebarns børnehave. - Foto. Privat.
Annonce

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning.

Kære Vanløse Bladet. Tak for den fine artikel i Vanløse Bladet d. 29. juli - og ligeledes til Amir og hans kone, som melder ud om absolut uacceptable racistiske hændelser.
Jeg er mormor til en størrelse på 4 år og oplever ved aflevering eller afhentning i børnehaven, at forældre med lidt anderledes kulør og måske sprog, oftest reagerer med overraskelse, når jeg siger 'godmorgen',  'goddag eller bare gerne vil smalltalke, mens diverse unger afklædes og påklædes. Og det undrer mig. Er jeg den eneste der hilser? Det må det næsten være i og med at de bliver så overrasket. Og det er ikke ok.

Efter jeg har observeret ovenstående, er jeg begyndt at tale med mit barnebarn om, hvor fantastisk det er med den forskellighed, der er i Danmark.

Nogle mennesker er høje. Andre nogle meget små. Nogle andre er tykke eller tynde. Håret kan være sort, hvidt, brunt, orange, gråt, gult, stribet, leverpostej farvet, krøllet eller glat. Håret kan være kruset. Det kan stritte og sidde fint. Og så kan det være langt eller kort. Til skulderne, sat op eller bare suse rundt om hovedet.


Alle er lige gode, uanset hvordan de ser ud. Det vigtige er, hvordan man opfører sig, og at man hjertet det rigtige sted.

Lillan Thiman


Nogle har brune øjne, blå, sorte, grønne, lyse, mørke, runde, store, små, eller skæve øjne.

Huden har også mange forskellige farver: Hvid, brun, sort, lidt gullig, bleg og nogle kaldes røde, men det er mest når solen har brændt en lidt for meget ved stranden.

Jeg taler også med mit barnebarn om, at der tales mange forskellige sprog, alt efter hvor man er født og vokset op. Vi taler om, at vi sommetider møder mennesker, vi slet ikke forstår, og at vi så bare kan tale med fingrene og finde ud af at lege på den måde.

Mit budskab er, at ALLE har ret til at være her. Alle er lige gode, uanset hvordan de ser ud. Det vigtige er, hvordan man opfører sig, og at man hjertet det rigtige sted og hjælper hinanden, når man leger sammen. Det er det livet handler om!

Det er vigtigt, at få vendt denne afskyelige, negative holdning, der florerer i vores verden. I og med at hvide rent faktisk er i absolut mindretal, hvor hvor kommer den højrøvethed dog fra. Derudover kæmper de fleste hvide hver eneste sommer for at få en smuk brun kulør. Så måske er det bare er misundelse, når de opfører sig grimt overfor brune?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Kultur

Prisfest på Kulturstationen

Sport

Skøjtebanen: Intet er sikkert endnu

Annonce