Annonce
Trafik

Nedsættelse af hastigheden på Jyllingevej giver falsk tryghed

Fjerde november blev endnu en person kørt ned på Fodgængerovergangen over Jyllingevej ved Krogebjerg. Foto. Anne Sofie Jeremiassen. Foto. Anne Sofie Jeremiassen
Allerede tilbage i marts talte Ninna Hedeager Olsen om at arbejde for at nedsætte hastigheden på Jyllingevej. Nu er endnu en person kørt ned.

I starten af november blev endnu person kørt ned, da vedkommende gik over fodgængerovergangen på Jyllingevej ved Krogebjerg. Overgangen har flere gange været til debat i lokalområdet, fordi der har været mange uheld.

Der er blandt beboerne i området en bred holdning til, at overgangen er farlig. Så farlig at beboerne tilbage i marts 2020 inviterede Teknik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, (EL) forbi overgangen, så hun kunne se og opleve den med egne øjne.

Annonce

Fartnedsættelse giver falsk tryghed

I marts 2020 var Ninna Hedeager Olsens kommentar, at hun godt kunne se, at det var en farlig forgængerovergang, og at hun ville arbejde for at få sat hastigheden ned fra 60 km/t til 50 km/t samt at finde penge i de, dengang kommende, budgetforhandlinger til budget 2021 til at oprettelse af en eventuel lysregulering, vejindsnævringer, bump eller andre fysiske forandringer som har fartnedsættende effekt.

Pengene blev ikke bevilliget.

Artiklen fortsætter under billedet.

Fjerde november blev endnu en person kørt ned på Fodgængerovergang over Jyllingevej ved Krogebjerg. Foto. Anne Sofie Jeremiassen

VanløseLIV har spurgt Trafik- og Miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), hvordan det går med at få sat hastigheden ned.

Hun svarer.

- Det er en rigtig farlig overgang, fordi der er to spor på hver side. Så når en bil, der holder tilbage i den ene bane, sker det at bilen i den anden bane fortsætter. Det er farligt, og det var meget tydeligt, da jeg så fodgængerovergangen tilbage i marts, fortæller Ninna Hedeager Olsen. Hun fortsætter.

- Vi har været i dialog med politiet om en eventuel nedsættelse, og deres svar var, at Jyllingevej er for bred til, at det hjælper at nedsætte hastigheden fra 60 km/t til 50 km/t, da det kræver hastighedsnedsættende foranstaltninger. Det vil simpelthen give en falsk tryghed.


Det er meget bekymrende, at der nu igen sker en påkørsel ved overgangen på Jyllingevej, som vi ved, der jævnligt er problemer med. Vi har længe været i dialog med politiet om at få mulighed for at indføre lavere hastigheder på flere strækninger i København. Og meget tyder på, at det går vores vej.

Ninna Hedeager Olsen. Teknik- og Miljøborgmester (EL)


Falsk tryghed?

- Det vil ikke have nogen betydning for hastigheden, da det ikke vil få bilisterne til at sætte farten ned til 50 km/t. Det var i hvert fald politiets vurdering. Så derfor skal der oprettes, hvis politiet anerkender, at der skal gøres noget. Det kan være vejindsnævringer, bump eller andre fysiske forandringer som har fartnedsættende effekt. Det koster dog penge. Af samme grund havde jeg bestilt et budgetnotat for at få sikret krydset, men det lykkes desværre ikke Enhedslisten at rejse det til budgetforhandlingerne, da vi ikke kom med. (Enhedslisten ville ikke stemme for en havnetunnel, og var derfor ikke med til forhandlingerne, red.)

Vil du gøre noget nu, efter der har været endnu et nyt uheld?

- Det er meget bekymrende, at der nu igen sker en påkørsel ved overgangen på Jyllingevej, som vi ved, der jævnligt er problemer med. Vi har længe været i dialog med politiet om at få mulighed for at indføre lavere hastigheder på flere strækninger i København. Og meget tyder på, at det går vores vej. (Der har fornyeligt været en afgørelse i Transport-og Boligministeriet, der omgjorde en twist mellem Københavns Kommune og Københavns Politi. Twisten handlede om nedsættelse af hastigheden fra 50 km/t til 40 km/t på Holmbladsgade til fordel for Københavns Kommune, red). Så derfor kan det være, at det giver mening at kontakte politiet igen, svarer Ninna Hedeager Olsen og gentager.

- Men en fartnedsættelse er ikke alene nok på Jyllingevej. Der bør også være vejindsnævringer, bump eller andre fysiske forandringer, som har fartnedsættende effekt, siger Ninnas Hedeager Olsen afsluttende.

Annonce
Annonce
Trafik

Synshæmmede Henrik er frustreret ændret køreplan for S-toget på Islev Station: Jeg er ude af stand til at cykle eller køre bil

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Musik

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce