Annonce
Trafik

Nu bliver turen rundt om Damhussøen mere tryg

Cykel- og gåstien rundt om Damhussøen bliver nu mere brugervenlig - for alle. Den mest synlige forbedring bliver en lang stribe, der markerer, hvad der er henholdsvis gang- og cykelsti. Afstribningen giver fodgængerne lidt mere plads, mens cykelstien bliver en smule smallere. Foto. Charlotte Harmsen
Annonce

Mads fra Vanløse spurgte os via 'Spørg os' om, vi kunne undersøge om der var forbedringer for cyklister og gående på Damhusdæmningen. Vi kontaktede derfor Teknik- og Miljøforvaltningen. Og nu sker der noget.

- Vi har fået en del henvendelser fra borgere, som rigtig gerne vil følge retningslinjerne og give plads og holde god afstand til andre, men som synes, det er lidt svært rundt om Damhussøen, hvor fodgængere og cyklister skal deles om pladsen. De udfordringer er vi selvfølgelig nødt til at gøre noget ved. Derfor har vi i denne uge sat gang i en række tiltag, der skal gøre det nemmere og mere trygt at få noget frisk luft i området omkring Damhussøen, fortæller enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, Jakob Hjuler Tamsmark.

Den mest synlige forbedring på stien omkring søen bliver en lang stribe, der markerer, hvad der er henholdsvis gang- og cykelsti. Afstribningen giver fodgængerne lidt mere plads, mens cykelstien bliver en smule smallere, står der i en pressemeddelelse.

Cykelstien får desuden tegnet hajtænder flere steder, så cyklisterne husker at holde tilbage ved krydsningspunkter. Der bliver desuden tegnet cykelsymboler på cykelstien på dæmningen. Endelig opstilles der trafikskilte, der viser opdelingen af delt gang- og cykelsti samt plakater med budskab om at huske den gode afstand.

- Vi oplever, at københavnerne generelt er gode til at følge corona anbefalingerne, så når vi som kommune kan gøre en indsats for, at de bliver nemmere at følge, så gør vi selvfølgelig gerne det. Det er også derfor, at vi stadig har adfærdsguider på gaden de steder, hvor vi ved, at mange bruger naturen. Dem kan man altid henvende sig til med spørgsmål, eller hvis man oplever noget, der kan føles utrygt, siger Jakob Hjuler Tamsmark.

Arbejdet, der går i gang nu, koster ca. 100.000 kroner. Det forventes afsluttet inden udgangen af februar måned.

Sådan bliver turen rundt om Damhussøen mere tryg

- En midterstribe deler den eksisterende sti op i gang- og cykelsti. Gangstien bliver en smule bredere, mens cykelstien bliver en smule smallere.

- Nye skilte tydeliggør adskillelsen mellem gang- og cykelsti.

- Der bliver malet cykelsymboler på cykelstien på dæmningen, så det tydeligt fremgår, hvilken del af stien, der er for cyklister.

- Cykelstien får hajtænder flere steder, så cyklisterne bliver gjort opmærksomme på, at de skal huske at holde tilbage for de gående.

- Der opsættes såkaldte ’bystander-plakater’ med budskab om at huske at holde afstand.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Erhverv

Kronen gentager kæmpe bingo-succes

Debat

Vanløse har ventet på et arkitekttegnet bycenter

Annonce