Annonce
Debat

Nye højhuse i centrum af Vanløse - til glæde for hvem?

Det kommende byggeri V360, som forhåbenligt snart bliver en realitet. Illustration: Holberg Fenger Invest A/S

Læserbrev: På forsiden af det seneste nummer af Vanløsebladet læser vi endnu en gang den glade besked, at Flemming Fenger nu langt om længe kan starte sit byggeri af to højhuse foran Vanløse station – efter grunden har stået tom i mere end 10 år.

Man spørger sig selv: Hvem får glæde af disse to nye mastodonter?

Da de ansvarlige for byggeriet Kronen skulle fremhæve projektet over for de kritiske Vanløse-borgere, blev det begrundet med, at det ville blive et ”Manhattan” i Vanløse. De forsamlede borgere havde stillet sig lidt uforstående over for den første begrundelse, der hed: En italiensk bjerglandsby.


Med de to nye højhuse forstærkes forsøget på at gøre Vanløse centrum til et nyt Manhattan. Men det er ikke det, Vanløses borgere ønsker.

Margit Velsing Groth, sociolog og Vanløse-borger


Med de to nye højhuse forstærkes forsøget på at gøre Vanløse centrum til et nyt Manhattan. Men det er ikke det, Vanløses borgere ønsker. De flytter til Vanløse for at få lys og luft og grønne omgivelser. Det sidste er der blevet 14 procent mindre af i København de sidste ti år. Den fortsatte fortætning af Vanløse centrum bidrager til den udvikling. Vor egen Vanløse borger og internationalt anerkendte arkitekt, Jan Gehl, har i årevis påpeget, hvordan højhuse ikke bidrager til en menneskevenlig by. Her skaber de skygge på de to pladser foran stationen.

Derfor: drop de planlagte højhuse. Brug i stedet området til en grøn plads, gerne med små markedsboder i weekenden. Så kan Vanløses borgere få det længe savnede samlingspunkt i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fornuftsægteskab giver mere liv på Asfalten

Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Annonce