Annonce
Det sker

Peter mistede sin systemnøgle forleden: Det kan være en bekostelig affære

Genrefoto. Billedet har intet med de tabte nøgler at gøre. Privatfoto
Annonce

Hvordan er det egentlig at tabe sine nøgler, og hvad gør man hvis det er en systemnøgle? Det har vi talt med Peter om. Han tabte sin systemnøgle forleden dag.

- Forleden tabte jeg min nøglepung på en cykeltur i Vanløse. I nøglebundtet lå en systemnøgle til vores lejlighed. Da jeg ikke kunne finde den, overvejede jeg at sætte et opslag op på en lygtepæl, dér hvor jeg havde kørt, fortæller Peter, der dog ikke satte noget opslag op, da det ville indebære, at en finder med eventuelt dårlige hensigter kunne så få adgang til hans lejlighed.

Annonce

En bekostelig affære

Næsten alle der bor i et lejlighedskompleks har systemnøgler. De kan være mere eller mindre udbygget med adgang til kælderrum, postkasser. Normalt administreres ejendommens nøgler af en nøgleansvarlig administrator eller bestyrelsesformand. Låsefirmaet, der har lavet systemnøglerne, har en låseplan, hvor antallet af nøgler til den enkelte lejlighed er registreret. Når en lejlighed skal overdrages fra en ejer/lejer til en anden, kan man se, hvor mange nøgler, der bør være til lejligheden.


Et enkelt opkald til låsefirmaet med kodeoplysningerne, vil simpelt og hurtigt kunne finde rette nøglens ejermand.


Mangler der nogle, kan den ny lejer/ejer kræve, at der låsene skal opdateres. Og det kan blive en bekostelig affære.

En systemnøgle, har ofte, foruden et systemkodenummer og også et lejlighedsnummer. Et enkelt opkald til låsefirmaet med kodeoplysningerne, vil simpelt og hurtigt kunne finde rette nøglens ejermand, således at nøglefirmaet kan kontakte den nøgleansvarlige for boligblokken om den fundne nøgle.

I receptionen, på hittegodskontoret, har de et par kasser med indleverede nøgler. De foretager ingen efterlysning. Nøglerne opbevares i én måned, hvorefter de destrueres.

- Jeg smuttede forbi hittegodskontoret forleden, men uden held. Ud af min øjenkrog bemærkede jeg adskillige systemnøgler, fortæller Peter, som håber at heldet spiller ham et puds, så han får sin nøgle igen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Erhverv

Kronen gentager kæmpe bingo-succes

Debat

Vanløse har ventet på et arkitekttegnet bycenter

Annonce