Annonce
Trafik

- Projektforslag om at fjerne 25 parkeringspladser på Godthåbsvej er angiveligt lavet på et forkert grundlag

På Godthåbsvej skal der måske etableres en busbane, og i den forbindelse fjernes der permanent 25 parkeringspladser. Foto. Jan Mørch
Den 16 november skal Teknik- og Miljøudvalget stemme om et projektforslag, der betyder at 25 parkeringspladser nedlægges på Godthåbsvej for at gøre plads til en 270 meter lang busbane. Nu viser nye informationer angiveligt, at tallene i projektforslaget er forældede.
Annonce

- Hvis der nu havde været nogen i Teknik- og Miljøforvaltningen, der havde stillet spørgsmålet: - 'Er der nogen, der har lavet noget på strækningen, og er det stadig et problem?'

Så ville svaret have være; 'Ja, der er lavet noget, og problemerne er så godt som forsvundet.'

Projektbeskrivelsen der vil etablere en 270 meter lang busbane på Godthåbsvej i området omkring Rønnebærvej, Godthåbsvej og Sallingvej, og derved fjerne 25 permanente parkeringspladser er lavet på et helt forkert grundlag, og det er simpelthen helt horribelt.

Ordene kommer fra Peter Lindemann, der er i chok over, at Teknik- og Miljøudvalget på mandag skal stemme om hvorvidt der skal anlægges en 270 lang busbane. En busbane der betyder, at 25 parkeringspladser på Godthåbsvej nedlægges permanent.

Peter er også i chok, fordi han troede, at sagen var lukket ned. Han fortæller, at han havde en aftale med Teknik- og Miljøforvaltningen om, at den ville kontakte ham i tilfælde af, at sagen blev genoptaget.

Derfor er han, i ekstrem grad, overrasket over, at Teknik- og Miljøudvalget på mandag, efter stor sandsynlighed vælger at stemme for en forbedring af strækningen. En forbedring, der, ifølge ham, ikke længere er behov for.

Annonce

Problemet er væk

- Hvis du graver lidt i det her, så finder du hurtigt ud af, at den her beslutning (om at lave en 270 meter lang busbane) er baseret på 2017 data. Jeg erkender, at der har været et problem, men forvaltningen har, fordi der netop var udfordringer på strækningen, sikret at der er fjernet et helle og at venstresvingsbanen er rettet, og derfor er der ikke længere behov for forbedringer, udtaler Peter Lindemann og sukker.


Os der har kørt ud af kvarteret de sidste 36 år, vi kender, i den grad, til de problemer der har været. Og de problemer er her ikke mere. Hellere ikke før corona. Og det er under al kritik, at forvaltningen simulerer nogle problemer der ikke eksisterer længere.

Peter Lindemann


Peter var, som repræsentant for Grøndal Lokalråd, med til at sikre, at ændringerne skete efter en rapport fra 2017 der konkluderede, at der var udfordringer på Godthåbsvej.

Peter Lindemann søgte dengang aktindsigt i rapporten fra 2017, og han siger, med meget store ord, at de tal som forvaltningen i dag bruger til at vurdere strækningen stadig skal forbedres, er tal fra 2017 rapporten.

- Efter 2017 rapporten har forvaltningen selv fjernet et helle og lavet en udvidet venstresvingsbane, hvilket betyder, at trafikafviklingen foregår meget mere gnidningsfrit om morgenen slår Peter Lindemann fast.

Hvad ser du som løsning?

- Grøndalsprojektet skal simpelthen ud af det her projekt, da det ikke giver mening at Godthåbsvej er med, af den simple grund, at der ikke er nogle problemer.

Hvorfra ved du at udfordringerne er forsvundet?

- Os der har kørt ud af kvarteret de sidste 36 år, vi kender, i den grad, til de problemer der har været. Og de problemer er her ikke mere. Hellere ikke før corona. Og det er under al kritik at forvaltningen simulerer nogle problemer der ikke er der mere. En simulering der er baseret på tal fra 2017, siger Peter afsluttende.

VanløseLIV har forsøgt at kontakte Teknik- og Miljøforvaltningen samt medlemmerne af Teknik- og Miljøudvalget for at få en kommentar. Men de har ikke svaret tilbage inden deadline.

VanløseLIV følger sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kronen gentager kæmpe bingo-succes

Debat

Vanløse har ventet på et arkitekttegnet bycenter

Annonce