Annonce
Kultur

Rasmus fra Vanløse bad for sjov sine venner om penge til en ny guitar: Nu ruller pengene ind

Rasmus Bosse håber, at han på fredag får opfyldt sin store drøm: At eje en Gibson Hummingbird guitar. Foto. Pilu Ottosen
Musiker og producer Rasmus Bosse er ved at få sin største drøm opfyldt: En Gibson Hummingbird guitar. Og hans Facebook venner betaler.

- Jeg har i mange år drømt om at få en Gibson Hummingbird guitar. Jeg ved, det er et luksusproblem, men pludselig fandt jeg guitaren på Den Blå Avis til en fornuftig pris (cirka halv pris af en ny, red), fortæller musik og producer fra Vanløse, Rasmus Bosse, der derfor lavede at Facebook-opslag, hvor han, for sjov, opfordrede sine 2500 Facebook venner til at give ham to kroner hver.

Annonce

Mangler 5000 kroner

- Jeg tømte min sparebøsse, solgte en guitar og fik samlet 16.000 af de i alt 21.000 kroner, som guitaren koster. Og da det er absurd dyrt at låne de resterende 5000 i banken, og jeg desuden ikke har lyst til at støtte gebyrgribbe, sagde min indre stemme: 'Bosse, du har cirka 2500 venner på Facebook. Hvis de alle smider to kroner, så er den hjemme, fortæller Rasmus.

- Efter to minutter tænkte jeg; 'Glem din skøre ide'. Og bum så skrev et Facebook-opslag, der var ment som en joke, da jeg jo godt ved at tingene ikke fungerer sådan, fortæller Rasmus, der derfor ikke satte sit telefonnummer på opslaget.


Nu er jeg så tæt på, at jeg har skrevet til manden fra Den Blå Avis, at jeg kommer og ser guitaren på fredag.

Rasmus Bosse, Musiker og producer


- Men så begyndte folk at spørge om mit nummer, og jeg tilføjede mit nummer til opslaget, og så væltede det ind med 2 kroner, 5 kroner, 20 kroner og enkelte på hele 100 kroner. Og nu er jeg så tæt på, at jeg har skrevet til manden fra Den Blå Avis, at jeg kommer og ser guitaren på fredag, fortæller Rasmus, der har lavet en aftale med sælgeren.

Guitaren som Rasmus Bosse håber han kan købe på fredag på grund af donationerne fra sine Facebook venner. Foto. Den Blå Avis

- Opslaget var en joke, som endte med at gribe om sig. Men jeg tager da klart imod det, da det også er en støtte af min musik og mig som kunstner, siger Rasmus Bosse der slår fast, at guitaren bliver købt af mig som privatperson og ikke mit musikfirma, da det ikke er tid for den slags investeringer i denne krisetid.

I skrivende stund har Rasmus Bosse modtaget 1700 kroner, og han er blevet kontaktet af en, der har spurgt om han vil spille en online støttekoncert med den nye guitar.

Hvad hvis du modtager mere end de 5000 kroner?

- Så går pengene til Goldschmidts Musikakademi, som er en privat musikskole, som tilbyder gratis sang- og musikundervisning for børn og unge med særligt fokus på dem, der af økonomiske eller sociale årsager ikke har adgang til anden musikundervisning.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Alt er fint

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kronen er sat på tvangsauktion: Gammel gæld har indhentet centret

Musik

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce