Annonce
Corona

Rasmus kaldte coronafornægtere fjolser: Så gik nettet amok

Rasmus Bosse. Foto. Pilu Ottosen
Musiker og Sangskriver, Rasmus Bosse, kaldte demonstranter for fjolser i et opslag på Facebook. Det skulle han ikke have gjort.

- Kan du samle dine tænder op med brækkede fingre?

Det er afslutningen på en af de mange kommentarer, der kom i kølvandet på et opslag, som sanger og musiker, Rasmus Bosse skrev 13. december på Facebook.

Den 12. december fik Rasmus Bosse covid-19, og dagen efter demonstrerede et cirka 400 personer imod corona-restriktionerne foran Christiansborg - stort set alle uden mundbind. Det reagerede Rasmus på, og han skrev et opslag, hvor han startede med sætningen:

Annonce

- Til alle jer fjolser, der lige nu demonstrerer inde ved Christiansborg. Det er en fucking hån imod de ældre, de syge, de svage og de mennesker der hver dag arbejder med mennesker, der ikke kan klare sig selv.

Også væltede det ellers ind med kommentarer. En del af dem med en negativ og nedladende tone.

Har fået hemmelig adresse

- Rasmus Bosse - eller Bøsse. Ved du hvad din svagpisser, du kan putte al din angst op i røven og pas dig selv i din ængstelige verden, at andre stiller sig op og er kritisk, er vist ikke noget for dig, så vær så enlig ikke at kommenter på noget som du er så skide bange for. (Citatet er direkte afskrevet fra Facebook, red)

Nogle af kommentarerne var så voldsomme, at Rasmus slettede dem.

- Der var for eksempel en, der begyndte at kommentere på, at jeg også er HIV-Positiv, at jeg var ’skide fed’, og at det ville være min egen skyld, hvis jeg døde af corona. Det opslag anmeldte jeg til Facebook, og så slettede jeg det med det samme, fortæller Rasmus Bosse, der glemte at tage et screenshot af kommentaren, fordi den var så overdrevet voldsom. Og det er ikke første gang, at Rasmus Bosse har modtaget hadbeskeder.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hadbesked til Rasmus Bosse. Screenshot fra Facebook

Da han for nogen tid siden, delte en ny sang på sin musikerside, hvor han havde fortolket den amerikanske sangskriver Peggy Seegers sang, “Song Of Choice", fra 1973. En sang, der handler om racisme, afstedkom det også en del hadbeskeder. I sådan en grad, at Rasmus og hans partner besluttede at få hemmelig adresse.

Hvorfor valgte I at få hemmelig adresse?

- Fordi der var nogle rigtig ubehagelige beskeder imellem. Og da min musik, af nogle, kan opfattes som venstreorienteret, eller i hvert fald humanistisk, provokerer det nogle mennesker.

Hvordan har du det efter at have været i vælten hele to gange?

- Det kom bag på mig, at folk blev så ophidsede. Men jeg står ved, at jeg synes, at de var nogle fjolser. Rasmus slår fast, at han, i debatter, er meget bevidst om hvordan han formulerer sig og om andre folk, og ikke mindst: at han holder den gode tone.


Det er en sammenrand af selvbestaltede sofa-epidemiloer og videnskabens svar på Jehovas vidner. Og det er svært at tage alvorligt

Rasmus Bosse, Musiker og sangskriver


- Man skal argumentere sagligt og skrive pænt. Også til dem der har et grimt sprog, fordi jeg rent tror på, at det kan flytte noget.

Hvorfor så kalde dem fjolser?

- Fordi de var fjolser. De demonstrerede uden mundbind, fordi de ikke tror, at corona smitter. Det er en sammenrand af selvbestaltede sofa-epidemiloer og videnskabens svar på Jehovas vidner. Og det er svært at tage alvorligt, siger Rasmus Bosse, der har en åben profil på Facebook. Han slår fast, at man ikke skal lægge mere i det.

Annonce

Corona splitter familier ad

- Jeg passer bare på mig selv. For en sikkerheds skyld, siger Rasmus og pointerer, at han kender mange, der er holdt op med at blande sig eller like, selvom han ved, at de er enige med ham, af den simple grund: At de ikke vil være en del af debatten, og det spreder sig ud i familierne.

- Corona er ved at splitte hele landet ad. Jeg har oplevet folk tæt på, der ikke længere kan være sammen med noget af deres familie , fordi de er uenige om corona. Og det er ikke dumme mennesker. Måske er de lidt mere alternative, og derfor meget åbne overfor konspirationsteorier slår Rasmus fast, og mener derfor, at det er ekstra vigtigt, at der er nogle, der tør tage diskussionen, så disse folk ikke sidder i deres ekkokammer og giver hinanden ret, om at corona ikke eksisterer.

- Jeg kender eksempler på familier, der ikke kunne være sammen i julen, fordi der var nogle i familien, der mente at ikke corona eksisterede, og derfor ikke ville tage nogle forholdsregler - ligesom dem der demonstrerede foran Christiansborg.

Hvordan har du det?

- Jeg er rimelig hærdet. Jeg er god til at debattere, men jeg må sige, at det kom bag på mig, hvor mange der for eksempel mener, at corona ikke eksisterer, og mest af alt; hvor højt de råber om frihedsbegreber. Når jeg så tjekker deres facebookprofiler, har de typisk en meget lukket profil med et profilbillede af en julemand, og det der fandme ikke meget frihed i.

Hvad gør du med hadbeskederne og kommentarerne?

- Jeg læser dem en gang, anmelder og tager et screenshot. Jeg dykker ikke ned i det. Jeg skulle faktisk finde dem frem, da jeg skulle tale med dig. Men jeg gemmer dem af sikkerhedsmæssige årsager. Og så er det vigtigt at huske på, at for hver ubehagelig besked der kom, kom der 100 gode beskeder, siger Rasmus afsluttende.

_

Annonce

Mest læste

Annonce
Klima

Vild have på Jyllingevej udvalgt blandt 1500 haver i Danmark

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Klima

Biolog: Skarven er en gevinst for Damhussøen

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce