Annonce
Byudvikling

Reklameskilt: En politianmeldelse kan komme på tale

Reklameskilt, Altan.dk Roskildevej. Foto. Chili Djurhuus
Ifølge Københavns Kommune har ejeren af reklameskiltet på Roskildevej ud mod Damhussøen ingen byggetilladelse. Annoncørerne vil have fjernet deres reklamer, hvis der ikke foreligger de nødvendige tilladelser. Nxtmedia, der sælger relamerne, svarer ikke tilbage på hverken vores eller annoncørernes henvendelser.
Annonce

Måske har du også undret dig over det mindst tre meter højre og 6 meter lange reklameskilt på Roskildevej, hvis lys brager udover Damhussøen, når solen er gået ned? Ja, nogle på Facebook kalder endda skiltet øjenbæ. Uanset hvor smukt eller mindre smukt, man synes skiltet er, er det store spørgsmål. Er skiltet lovligt?

Det spørgsmål stillede nogle vanløseborgere på Facebook. VanløseLIV har derfor, på borgernes vegne, forelagt til Teknik- og Miljøforvaltningen spørgsmålet.

Er reklameskiltet lovligt?

- Reklameskiltet overskrider 'byggelovens grænse på 2,5 m for konstruktioner nærmere skel end 2.5 m. og hegnslovens højdekrav på ikke over 1,8 m. i skel' er svaret fra Teknik- og Miljøforvaltningen.

Hvilket med andre ord vil sige, at byggeloven og hegnsloven er overtrådt.

Annonce

Ulovligt skilt

Teknik- og Miljøforvaltningen udtaler også, at reklameskiltet kræver en byggetilladelse, der ikke er søgt om endnu.

Teknik - og Miljøforvaltningen uddyber, at den har forsøgt at kontakte ejendommens ejer, og at den har meddelt en ejerrepræsentant og lejer af ejendommen, at forholdet ikke er lovligt, samt at lysskiltet under ingen omstændigheder må tages i brug, før der forligger en tilladelse.

Reklameskiltet er tydeligt at se langt væk fra. Så Spørgsmålet er om det også bryder miljøloven, da Damhussøen og Damhusengen blev fredet i 1966. Foto: Sarah Brøgger Kristiansen

- Vil de opnå tilladelse?

- Det er tvivlsom, men det vil under alle omstændigheder kræve, at der søges om lovliggørelse af konstruktionen.

Hvad gør I så nu?

- Såfremt ejeren ikke reagerer, vil der blive sendt et varsel om påbud. Derefter et egentligt påbud og i sidste instans kan en politianmeldelse komme på tale, svarer Teknik- og Miljøforvaltningen.

Annonce

Ejer: Ingen kommentarer

VanløseLIV har været forbi reklameskiltet, og det hus der ligger op til skiltet. Her bankede vi bankede på døren. Da der ikke var nogen hjemme, ringede vi til ejeren.

I en telefonsamtale spurgte vi ejeren, hvorfor pågældende har sat skiltet op, når det bryder hegns- og byggeloven, samt hvorfor skiltet er taget i brug, før der foreligger en byggetilladelse.

- Det har jeg ingen kommentarer til. I skal kontakte NXTmedia, svarede ejeren.


Hvis lysreklamen skulle mangle de nødvendige tilladelser, vil jeg naturligvis bede NXTmedia om at fjerne vores reklame. Dette vil også være min besked til NXTmedia.

Ulrik Knudsen, marketingschef, Altan.dk


- Jamen, skiltet står jo på din grund, burde det så ikke være dig, der har ansvaret for, om der er en byggetilladelse, og at byggeriet ikke overskrider bygge- og hegnsloven?

- Det har jeg ingen kommentarer til. I skal kontakte NXTtmedia, der har sat skiltet op, svarer ejeren og siger, at denne vil sende os kontaktinformationerne på NXTmeidia, hvorefter han lægger på.

Kort tid efter modtager vi en sms med en hjemmesideadresse: NXTmedia.dk.

Foto: Sarah Brøgger Kristiansen

Vi har efterfølgende kontaktet NXTmedia.dk via telefon, hvor vi har lagt en besked. Derudover har vi også sendt dem en mail, hvor vi har spurgt, hvorfor de har taget skiltet i brug, før der foreligger en byggetilladelse samt en vurdering fra kommunen, om skiltet overholder bygge- og hegnsloven. NXtmedia har ikke svaret tilbage på vores henvendelse.

Annonce

Ønsker reklamer fjernet

Vi har desuden kontaktet nogle af de firmaer, der reklamerer på skiltet. Altan.dks Marketingchef Ulrik Knudsen svarer i en mail.

- Jeg er meget overrasket, hvis der skulle være problemer med lysreklamen på Roskildevej. Vi har tidligere handlet med NXTmedia uden problemer. Jeg har netop prøvet at ringe til vores kontaktperson for at høre mere, men jeg fik desværre ikke fat i ham, udtaler Ulrik Knudsen. Han skriver afsluttende.

- Hvis lysreklamen skulle mangle de nødvendige tilladelser, vil jeg naturligvis bede NXTmedia om at fjerne vores reklame. Dette vil også være min besked til NXTmedia, skriver Ulrik Knudsen afsluttende.

Vanløseliv følger sagen.

Hvis du har yderligere oplysninger til sagen kan du kontakte redaktionen på chili@vanloseliv.dk

Hvorfor Københavns Kommune og ikke Rødovre?

Måske undrer du dig over, at det er Københavns Kommune og ikke Rødovre Kommune der forholder sig til om reklameskiltet er lovligt?

Det gjorde VanløseLIV også. Så da redaktionen - til at starte med - Teknisk Forvaltning i Rødovre Kommune, sendte den os videre til Københavns Kommune.

Grunden til, at det er Københavns Kommune er, at Roskildevej ligger i Københavns Kommune (Valby), selvom huset det ejer grunden ligger i Rødovre Kommmune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kunst

Særudstilling står i genbrugets tegn

Kunst

At finde skønheden i det grimme

Kultur

VILD MED ORD foredrag – for de ældre

112

Københavns Politi: Vi efterforsker brandene som påsatte

Sport

Skulle det være en omgang fodboldfitness?

Annonce