Annonce
Samfund

Rie fra Vanløse er frivillig på BørneTelefonen: Indsamling skal sikre at børn ikke ringer forgæves

Hver søndag aften lyttede jeg og mine venner, når børn og unge ringede ind til Tine Bryld og Tværs for at lette deres hjerter. Hun var så klog, og hun altid og gav børnene et håb om at alt var muligt, fortæller Rie, som oplever at Børnetelefonen gør det samme som Tine gjorde. Foto. Privat
Børn har altid stået den tidligere børnehaveklasseleders, Rie Steen Jensen, hjerte nær. Hun er indsamler 21. marts og håber, at indsamlingen kan bidrage til, at BørneTelefonen bliver døgnåben.

Jeg har været børnehaveklasseleder på Kirkebjerg Skole i 21 år, og jeg har altid vidst, at jeg ville være frivillig i Børns Vilkår, når jeg startede på efterløn, fortæller 63-årige Rie Steen Jensen, der har været frivillig telefonrådgiver i Børns Vilkår siden efteråret 2020.

- Børn har altid stået mit hjerte nær, fortæller den tidligere børnehaveklasseleder, der allerede blev tændt ved tanken om at være frivillig, da BørneTelefonen blev oprettet i 1987.

Annonce

Ligesom Tine Bryld

Hvorfor BørneTelefonen?

- Hver søndag aften lyttede jeg og mine venner, når børn og unge ringede ind til Tine Bryld og Tværs for at lette deres hjerter. Hun var så klog, og hun altid og gav børnene et håb om at alt var muligt, fortæller Rie, som oplever at BørneTelefonen gør det samme som Tine gjorde.


Det er børn fra alle samfundslag der ringer

Rie Steen Jensen, frivillig telefonrådgiver i Børns Vilkår.


Hvad ringer børnene om?

- Vold og misbrug. Men der er også børn og unge, der har brug for trøst eller tale om ting, der er en del af et naturligt børneliv. De har bare ikke en voksen at tale med, fortæller Rie og slår fast, at hun har indtryk af, at det er børn fra alle samfundslag der ringer.

Og selvom BørneTelefonen har åbent mellem 07 - 02 om natten, er der, ifølge Rie, mange børn der ringer forgæves. Derfor vil indsamlingen i år, blandt andet, gå til at finansiere en døgnbemanding af BørneTelefonen.

Rie håber, at Vanløse tager godt imod hende, når hun samler ind søndag 21. marts.

- Børns Vilkår gør alt for at sikre, at Danmarks børn har det godt. Men også, at dem omkring børnene er bedst muligt klædt på til opgaven. Derfor har vi også en fag- og en forældretelefon, hvilket indsamlingen også går til.

Hvad med corona?

- Jeg ringer på, træder væk fra døren og holder minimum to meters afstand, hvorefter jeg præsenterer mig, fortæller Rie der forklarer, at hun også kan lægge en seddel i folks postkasser.

- Indsamlingsbøssen sprittes af før og efter, så det er så coronasikkert det kan blive, siger Rie, der har ønsket solskinsvejr søndag 21. marts.

-Selvom jeg måske burde have ønsket regnvejr, for så er der måske flere hjemme. Det er jo så vigtigt, at vi får samlet nogle penge ind, siger hun afsluttende.

Hvor mange ringer til BørneTelefonen?

I 2020 havde BørneTelefonen over 52.700 samtaler med børn og unge. Ifølge Børne Vilkår ver der en del, der henvendte sig forgæves.

Mere end halvdelen af henvendelserne blev ikke besvaret, primært på grunb af kapacitet, og at der på nogle tidspunkter er et meget stort antal børn og unge, der henvender sig samtidigt.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trafik

Synshæmmede Henrik er frustreret ændret køreplan for S-toget på Islev Station: Jeg er ude af stand til at cykle eller køre bil

Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Alt er fint

Kultur

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce