Annonce
Dyreliv

Så er den truede fugl, viben, landet på Damhusengen: Se her hvor du må færdes

Viben er ankommet til Damhusengen. Foto. Per Stengade

Så er det sikkert. Foråret er på vej, for forårsbebuderen, viben, er landet på Damhusengen, for sjette år i træk. Og indenfor kort begynder den også at yngle.

Og i og med at viben yngler på jorden, er det derfor afgørende, at den får fred - både fra løsgående hunde og mennesker, det fortæller Per Stengade, der er formand for Enggruppen. Han henviser til, at løse hunde må slippes fri i fritløbsområdet, (som er beregnet til løse hunde, red) i den nordlige del af Damhusengen.

Og så kan det ikke siges for mange gange, at det vigtigt, at folk holder sig væk fra den våde eng og det høje græs - også dem med løse hunde. Hundene skal i snor, slår Per Stengade fast.

En af dem ,der nyder, at viben er landet, er Anny Toftkær. Og hun har samme budskab som Per Stengade.

- Det er fantastisk, at vi har mulighed for at have en engfugl midt i et storbyområde, så lad os hjælpe hinanden med at passe på den, fordi den er truet, siger hun.

Ifølge Dansk Ornitologisk Forening er viben en truet fugleart. I Danmark er den gået tilbage med cirka 75 procent siden 1976. Tilbagegangen skyldes, ifølge Dansk Ornitologisk Forening, primært mangel på gode levesteder, der betyder at vibens unger får svært ved at overleve.

De stiplede linjer er de to fritløbsområder på Damhusengen.  Den nordlige ende er derfor den der er tættest på Jyllingevej. Illustration: Københavns Kommune

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vanløse

Jette Hill Ludvigsen: Jeg er ked af den udvikling, Vanløse er gået igennem

Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Alt er fint

Erhverv

Kronen er sat på tvangsauktion: Gammel gæld har indhentet centret

Musik

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce