Annonce
Samfund

Så er reklameskiltet slukket på Roskildevej. Men det stopper ikke her

Reklameskiltet er indtil videre slukket på Roskildevej. Foto. Chili Djurhuus
Reklameskiltet på Roskildevej der, ifølge Københavns Kommune, er ulovligt er slukket efter, at VanløseLIV gik ind i sagen. Dog så viser det sig, at virksomheden NxtMedia har planer om, at skiltet skal tændes igen.
Annonce

Hej. Kan du fortælle, hvorfor reklameskiltet på Roskildevej er slukket? Mvh Chili Djurhuus, Journalist, VanløseLIV.

Det er mailen og smsen, VanløseLIV har sendt til henholdsvis NxtMedia.dk samt ejeren af grunden, Kongeslusen 11, hvorpå der står et stort reklameskilt, da hverken ejeren eller NxtMedia.dk tager telefonen, da vi ringer til dem.

Skiltet, vi omtaler, er et reklameskilt, der står på Roskildevej. Og det er, ifølge Københavns Kommune, ulovligt, da der ikke er ansøgt om byggetilladelse, og fordi det bryder både bygge- og hegnsloven, hvilket vi beskriver i en tidligere artikel.

Annonce

Ingen byggetilladelse

VanløseLIV har talt med nogle af dem, der har reklameret på det nu slukkede reklameskilt. En af dem er Altan.dk.

Marketingschef i Altan.dk Ulrik Knudsen udtaler.

- Vi har talt med vores kontaktperson i NxtMedia, og han oplyser, at de har slukket reklameskiltet.


At NxtMedia har søgt byggetilladelse passer dog ikke med de oplysninger VanløseLIV har. Københavns Kommune oplyste til VanløseLIV 23. september 2020, at Nxtmedia ikke havde søgt om byggetilladelse.


- Ved du, hvorfor?

- Det skyldes den dårlige omtale, der har været af skiltet, svarer Ulrik Knudsen og fortsætter.

- NxtMedia har fortalt mig, at de har søgt om byggetilladelse hos Københavns Kommune, men da det er en meget langsommelig proces, har han slukket skærmen og afventer svaret på tilladelsen.

Ulrik Knudsen slår fast, at Altan.dk selvfølgelig ikke vil reklamere på skiltet, hvis NxtMedia ikke har de fornødne tilladelser.

At NxtMedia har søgt byggetilladelse passer dog ikke med de oplysninger VanløseLIV har.  Københavns Kommune oplyste til VanløseLIV 23. september 2020, at Nxtmedia ikke havde søgt om byggetilladelse.

VanløseLIV har derfor i en mail spurgt NxtMedia:

  1. Hvornår har søgt I om byggetilladelse?
  2. Hvorfor valgte I at tage reklameskiltet i brug, inden I fik en tilladelse.
  3. Og hvorfor har I bygget reklameskiltet, før I fik en tilladelse?

En henvendelse NxtMedia ikke er vendt tilbage på.

VanløseLIV har derfor søgt aktindsigt i byggesagen hos Teknik- og Miljøforvaltningen, Område for bygninger, for at se hvornår Nxtmedia har søgt byggetilladelse, og om de også har sendt en ansøgning for lovliggørelse af konstruktionen.

Annonce

Hjemmeside reklamerer

Og noget tyder på, at Nxtmedia satser på, at skærmen kun skal være slukket i en periode. Nemlig indtil virksomheden får de fornødne tilladelser, som den angiveligt venter på.

På forsiden af deres hjemmeside står der:

- Mød din målgruppe med 2 af Danmarks absolut bedste placeringer. Vi kan tilbyde gigantskærme på to af Københavns største trafikårer, Motorring 3 (Gentofte/Kgs. Lyngby) og Roskildevej, der til daglig passeres af over 300.000 mennesker. Så vil du i kontakt med dine kunder på et tidspunkt, hvor der er fred og ro til at tage dit budskab ind, så er løsningen her.

NxtMedias reklame for reklameskiltet på Roskildevej. Foto: Screenshot fra NxtMedias hjmmeside

Længere nede på deres hjemmeside er skærmen markeret på et kort, og der står.

- Roskildevej (ved Damhussøen). Vejen, der forbinder København med Vestegnen. En højtrafikeret trafikåre. Skærmen er placeret, så den er synlig for både indadgående og udadgående trafik, hvor trafikken ofte er langsom og kødannelse dagligt finder sted. Dette gør placeringen meget synlig med høj eksponering og lang eksponeringstid.

Hvordan det kan være, at Nxtmedia forsøger at sælge reklamer til et nu slukket reklameskilt som ifølge Københavns Kommune bryder loven og som de, da de tændte skærmen endnu ikke havde en byggetilladelse til, forbliver indtil videre i det ukendte.

VanløseLIV følger sagen.

Hvis du har oplysninger i sagen, kan du kontakte redaktionen på chili@vanloseliv.dk

Hvorfor Københavns Kommune og ikke Rødovre?

Måske undrer du dig over, at det er Københavns Kommune og ikke Rødovre Kommune der forholder sig til om reklameskiltet er lovligt?

Det gjorde VanløseLIV også. Så da redaktionen - til at starte med - Teknisk Forvaltning i Rødovre Kommune, sendte den os videre til Københavns Kommune.

Grunden til, at det er Københavns Kommune er, at Roskildevej ligger i Københavns Kommune (Valby), selvom huset det ejer grunden ligger i Rødovre Kommmune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Corona-ensretning ophæves i København

Annonce