Annonce
Kultur

Savner du højskolelivet? Så kan du få stillet trangen på Damstien

Københavns Højskoleforening. Chili Djurhuus
På Damstien lever højskoletanken i bedste velgående. Vi har været forbi det hyggelige træhus ned til Damhussøen.

Hvis du har været på højskole og ikke har 20.000- 30.000 kroner til et højskoleophold, men stadig har højskoleabstinenser, så kan du smage lidt af højskolelivet på Damstien 25, hvor Københavns Højskoleforening holder til i smukke omgivelser.

- For tre år siden gik jeg en tur på stien langs Damhussøen, da jeg lagde mærke til at der sad nogle mennesker og hyggede i den store have. Jeg kiggede interesseret ind i haven, og jeg blev med det samme inviteret til frokost i haven. Og så har den ene dag taget den anden, siger Annette Sørensen og smiler.

Hun bosiddende i Vanløse og næstformand i Københavns Højskoleforening. Og hun ville ønske, at der var flere, der kendte til oasen, der ligger lige ned til Damhussøen med en have, der svarer til ikke mindre end fem parceller.

Annonce

Højskole i små doser

Hvad er det der er så godt ved at komme her?

- Jeg bor selv i en lejlighed uden altan. Så det at komme herned og være i haven. rode i jorden og være sammen med andre, det er simpelthen fantastisk, siger hun og fortæller at når der ikke er corona, så er der en masse arrangementer i form af foredrag, debat, fællessang, musik, og kreativitet i huset i ren højskolestil.

- Vi holder også traditionerne i hævd med for eksempel med Grundlovstale og Skt. Hans bål, siger og hun smiler.


Vi lægger vægt på fællesskab oplysning og debat.

Annette Sørensen


Hun fortsætter.

- Og det er med udgangspunkt i den grundtvigianske frie tanke. Vi lægger vægt på fællesskab oplysning og debat, og fortæller at der mange der tro, at bygningen er til administration, og det vil foreningen nu gerne lave om på.

Så er det ligesom at være på højskole?

- Ikke helt. Man kan sige, at det er højskole i små doser, svarer Annette og smiler og fortæller at arrangementerne er for alle, men at man som medlem kan komme til kunstudstillinger, foredrag og musikarrangementer til en lavere pris ned ikke-medlemmer.

Hvad kræver det at være med?

- I og med at vi er et forening, har vi selvfølgelig et arbejdsfællesskab hvor vi er sammen om at holde huset og vores fantastiske have. Derudover er der også mulighed for at komme med ideer til kulturelle arrangementer, svarer Annette og henviser til at medlemmer efter Kunst i Haven sidste år, startede en kunstgruppe, der nu har taget initiativ til at gøre huset til Vanløses nye udstillingssted, med omkring fire udstillinger om året, blandt andet med lokale kunsterne.

Derudover er der masser af foredrag, musik og debat. Ligesom hvis du var på højskole. Bare i små doser, siger hun afsluttende og smiler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce