Annonce
Seniorfitness

Seniorfitness - også for dig på 30

Mette Lykke, Senior fitness, Vanløse
På Bogholder Alle kan du gå til seniorfitness uden maskiner.
Annonce

- Jeg kan ikke være sikker på, at jeg gør en forskel, men jeg vil gerne gøre et seriøst forsøg, fortæller underviser i seniorfitness, Mette Lykke. Før corona underviste hun i seniorfitness flere gange om ugen på Bogholder Alle 40. Tredje august startede hun sine hold op igen.

Annonce

Senior eller bare over 30?

- Hvorfor seniorfitness?

- For at gøre en lang historie kort handlede det om, at jeg havde børn og derfor ikke ville arbejde om aftenen. Derfor begyndte jeg at undervise seniorer, fortæller Mette Lykke der startede seniorfitness op i Vanløse for to år siden. Før underviste hun  i seniorfitness i Rødovre.

- Hvorfor kalder du det for undervisning, når du også bruger ordet seniorfitness?

- Jeg kan godt lide at vejlede og undervise og ikke kun have fokus på det at træne. Min træning en differentieret undervisning, der har fokus på hver enkelt elev. Når vi når en vis alder, begynder vi at få forskellige fysiologiske udfordringer, og derfor er en ensartet træning, som man typisk ser i træningscentrene, ikke det mine kunder har behov for, forklarer Mette Lykke, der udover at være danselærer blandt andet ballet er uddannet gymnastik-lærer, bevægelsespædagog (det man i dag kalder for psykomotoriske terapeut, red), aerobic, pilates -og fitness instruktør samt personlig træner.

Seniorfitness er for dem der har skavanker. Det kan være Peter med en frossen skulder, eller Helle med slidgigt i hoften.

Mette Lykke

- Hvornår er man senior?

- Gruppen af seniorer er stor. Man behøver ikke at være på pension for at være senior. Typisk siger jeg, at seniorer er folk i 50érne og op. Men det kan også være folk i 30´erne, der har behov for seniorfitness. Folk der for eksempel har fået en førtidspension på grund af fysiologiske udfordringer, slår Mette Lykke fast og fortæller, at der på hendes hold maksimum er 14 personer.

- Hvad er det seniorfitness kan?

- På min hjemmeside skriver jeg: 'Tag vare på din krop. Den skal bære dig hele livet.' Derfor er det vigtigt at holde kroppen stærk og sund, gerne inden skavankerne kommer. Seniorfitness er for dem der har skavanker eller som er i aldersgruppen for, at skavankerne snart kommer, siger Mette Lykke og smiler. Hun fortsætter:

- Det kan være Peter med en frossen skulder, eller Helle med slidgigt i hoften. Og selvom de er på samme hold, får de forskellige øvelser, siger Mette og pointerer, at al træning uden maskiner, fordi det gør, at kommer kroppen rundt på en anden måde.

Annonce

Et træningsfællesskab

For Mette er det vigtigt, at dem hun underviser føler, de er en del af et fællesskab. Derfor er lokalerne på Bogholder Alle 40 nøje udvalgt.

- Jo bedre jeg kender mine elever, jo bedre kan jeg vejlede dem. Derfor er det vigtig, at der er et fællesrum der lægger op til, at man sidder før og efter træning og sludrer med dem, der skal ind til træning, og dem der kommer ud. Nu i behørig corona afstand.  Det er så hyggeligt og noget som de fleste sætter stor pris på, siger hun og fortsætter.

- Derudover holder vi sommerfest og julefrokost, og der er plads til alle, også selvom man ikke er fit for træning. Man skal lave det man kan, fortæller Mette og pointerer, at det for mange af hendes elever er vigtigt at træne sammen med jævnaldrende, da mange oplever at de ikke passer ind i et fitnesscenter.

- Jeg havde for eksempel en ny elev, der var så glad for at have fundet min seniorfitness. Hun fortalte mig: 'Her kan jeg være, den jeg er. Jeg behøver ikke at skulle shine mig op og være fit for fight.'

Hvad er dit drømmescenarie?

- Mit drømmescenarie er at vinde i Lotto, og starte et stort sted op, hvor der både er dag- og aftentræning. Dette så dem der ikke har mulighed for at træne om dagen, fordi de arbejder, kan træne om aftenen i stedet, siger Mette Lykke og smiler stort.

Hvad driver dig?

- Når en elev for eksempel fortæller mig, at pågældende er begyndt at lægge mærke til, hvordan han spænder i sin skulder, når han cykler. Det at gøre en forskel. Jeg er nok bare en, der kan lide at gøre en forskel, fortæller Mette.
Du kan læse mere om seniorfitness på

https://copenhagenseniorfitness.dk/kontakt/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Kultur

Prisfest på Kulturstationen

Sport

Skøjtebanen: Intet er sikkert endnu

Annonce