Annonce
112

Signalement af tyv efter indbrud hos Showagent: Der er lidt jakabov-dansker over ham

Peter Nørgaard. Foto. Privatfoto
Natten til torsdag var der indbrud i Showagents og danseskolens lokaler på Bogholder Alle´40. Indehaver Peter Nørgaard holder dog humøret oppe og pønser på en ny revykarakter baseret på overvågningsvideoerne.
Annonce

- Hvis du ser ham et sted, tror du så, at han vil gå til ballet?

Spørgsmålet kommer fra indehaver af Showagent, musicalperformer og bugtaler, Peter Nørgaard, idet han viser undertegnet et billede af den mand, der, natten til torsdag, begik indbrud i Showagents lokaler på Bogholder Allé 40.

- Det var min hustrus fødselsdag i går, og vi ville bruge cafeen nede i lokalerne på Bogholder Allé, for at have lidt afstand i vores fem-personers bobble, da hun pludselig sagde.

- Skat, du har glemt at lukke døren til kontoret.

Men det havde Peter Nørgaard ikke. Og det gik hurtigt op for ham, at der havde været  indbrud.

Annonce

Lod lagkage blive

- Dørkarmen manglede, det hele var maltrakteret, og alle vores videokameraer var enten revet ned eller vendt om, siger Peter og fortsætter.

- Men jeg vil faktisk gerne takke ham.

Takke ham?

- Ja, fordi han var så sød at slukke lyset, efter han havde været ind i dansesalen. Og jeg vil også gerne takke ham for, ikke at tage min kones lagkage, for han kiggede også køleskabet, siger Peter, og fortæller - imens han griner - at han har nogle ret gode billeder af indbrudstyven - med og uden mundbind.

Du griner. Burde du ikke være frustreret? Du har lige haft indbrud.

- Vi oplevet en del modgang her under corona, men jeg er alligevel som udgangspunkt positiv, for det kommer man længst med. Og så vil jeg egentlig bare gerne have mulighed for at arbejde i fred, så jeg kan gøre folk glade, via mit arbejde som musicalperformer, entertainer og bugtaler, når alt åbner igen.


Han ville aldrig blive castet til en rolle som indbrudstyv, for ingen ville se på ham og tænke; 'Her er en typisk indbrudstyv.'

Peter Nørgaard


Hvordan kom han ind?

- Han kom ind ad bagdøren, hvorefter han gik ind i vores cafe. Han har været alle rum og skabe igennem, fortæller Peter og slår fast, at overvågningsvideoerne viser, at det er tydeligt at indbrudstyven havde prøvet det før.

- Han vidste, hvad han gjorde. Han var cool, og at han gik efter noget af værdi, som kunne sælges. Bare det at skulle bryde igennem ståldøre, der kræver en del. Men han havde ikke lavet sin research ordentlig, for det her er jo en danseskole, siger Peter og holder en pause.

- En danseskole og et opbevaringssted for licensdukker. Hvis han havde stjålet dukkerne, kunne jeg havde tjent lidt penge, hvis han var begyndte at underholde med dem, for det er mig der har licensen til dukkerne i hele Norden, siger Peter Nørgaard og griner igen.

Han fortsætter.

- På overvågningsvideoen er det meget tydeligt, at han er let på tå, og i skuespillerbranchen ville man sige, at han ikke ligefrem var en leading man.

Leading man?

- En statist. Du ved, sådan en der går i med tapetet. Han ville aldrig blive castet til en rolle som indbrudstyv, for ingen ville se på ham og tænke; 'Her er en typisk indbrudstyv.'

Annonce

Ballet-tyven

Har du tænkt dig, at bruge den her episode i en forestilling?

- Det vil jeg ikke benægte. Og som jeg sagde før, er han en meget atypisk indbrudstyv. Og det er jo en sjov karakter i sig selv, da alle har en forestilling om, hvordan en indbrudstyv ser ud. Og nye karakterer opstår jo af noget. For eksempel så er Hannibal Lectors stemme inspireret af den orange-røde lampe i Rumrejsen år 2001, siger Peter og imiterer Hannibals stemme og fortsætter.

- Jeg tror, at jeg kan skabe en atypisk, anderledes og sjov karakter, da jeg jo har ham fra alle vinkler.

Den julekalender som indbrudstyven slavisk gik igennem uden at der var held en eneste gang. Foto. Peter Nørgaard

Hvilken karakter bliver han så?

- Du ved sådan lidt en jakabov-dansker type, svarer Peter Nørgaard og går i gang med at tænke højt.

- Spørgsmålet er, hvad sådan en karakter skal hedde? Battle-tyven? Måske bournonville-tyven? Eller tyv-spring? Fordi han var så let på tå. Nej, måske er ballet-tyven bedre? Eller ballet-bøllen, siger Peter og griner. Hans grin smitter af i telefonen.

Du siger, at I ikke fik stjålet noget?

- Netop. Og han var endda igennem det hele. Inklusive 24 låger i vores julekalender. Peter griner igen.

Julekalender?

- Ja, du ved sådan en tv-show julekalender, siger Peter.

- Overvågningsvideoen viser, at han åbnede hver eneste låge, og der var nitte hver eneste gang, fortæller Peter og fortsætter.

- Vi havde en næsten tom pengekasse, han havde smidt på gulvet. Der lå en fem krone i pengekassen. Den havde han ikke engang taget. Og vores gamle computere, der ikke er noget værd, dem havde han også ladet stå.

Er du slet ikke vred?

- Vrede kommer man ikke langt med. Man kommer meget længere med humor, svarer Peter afsluttende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Erhverv

Kronen gentager kæmpe bingo-succes

Debat

Vanløse har ventet på et arkitekttegnet bycenter

Annonce