Annonce
Sport

Skulle det være en omgang fodboldfitness?

Fitnessfodbold for seniorer i Vanløse. Foto. Chili Djurhuus
Hver onsdag fra 11 - 12 løber mellem 12 og 15 kvinder i alderen 60 til 80 år rundt på kunstbanen på Klitmøllervej. De går til fodboldfitness.
Annonce

Hver onsdag fra klokken 11-12 løber mellem 12 til 15 kvinder -  i deres bedste alder -  rundt på boldbanen på Klitmøllervej. Og selvom om det umiddelbart ser ud som om, det er et fodboldhold, er det ikke et krav, at man kan spille fodbold. Ja, faktisk så er det slet ikke et fodboldhold. Det er et fodbold fitnesshold, og de spiller fodbold - fordi en fodbold er - som de selv siger - verdens bedste legetøj.

En af dem er Vibeke Varntoft på 64 år, som var med til at starte holdet op. Hun kommer løbende imod mig, da jeg kommer gående på kunstgræsset i solskinsvejret.

- Hej velkommen, siger hun, smiler og fortsætter.
- Ja, som du kan se så skinner altid, her på boldbanen om onsdagen fra 11 - 12. Vi kigger begge ud på de 13 andre seniorer, der er i gang med at varme op. Der giver grinet meget.

Annonce

Bevægelse for livet

Hvorfor fodboldfitness?

- Alle har behov for at røre sig, og med en fodbold bliver det meget lettere. Når bolden først triller er det svært ikke at løbe efter den, griner Vibeke og fortsætter.

- Det er verdens bedste legetøj. Og så får vi os en masse gode grin og et nyt netværk, fortæller Vibeke og forklarer, at det gode ved at løbe efter en fodbold er, at det er intervaltræning, som er rigtig godt for kroppen.


Vi har fokus på det sociale og bevægelse. Ja bevægelse for livet, og alle kan deltage. Vi trives i det her, og det er så fantastisk, fordi vi mærker slet ikke, at vi bevæger os.

Vibeke Varntoft


Hvem træner jer?

- I og med at vi ikke er et fodboldhold, har vi ingen træner griner Vibeke.

- Vi har fokus på det sociale og bevægelse. Ja bevægelse for livet, og alle kan deltage. Vi trives i det her, og det er så fantastisk, fordi vi mærker slet ikke, at vi bevæger os, siger hun og ser ud på fodboldbanen.

Ude på banen er kvinderne færdig med at varme op. De står i to rækker foran hinanden, cirka 10-15 meter fra hinanden. To og to. Fodboldene er taget frem, og de skyder til hinanden.

Der bliver nu grinet endnu mere end før, og boldene skydes på kryds og tværs. Det er tydeligt, at der er nogle, der ikke har rørt en bold særlig mange gange i deres liv, også er der dem, der har prøvet det før.

Vi står lidt og kigger. En kvinde med fodbolderfaring råber.

- Vi skal stå tættere på hinanden.

Der bliver grinet igen. For ja det giver mening, det der bliver sagt. Hvis man ikke har erfaring med at skyde til en fodbold, er det noj svært at skyde en bold i lige linje 10- 15 meter. Kvinderne rykker tættere på hinanden og fortsætter.

 Inge Krustrup på 80 år spiller med på fodboldfitness holdet. Foto. Chili Djurhuus

Efter lidt tid starter de en fodboldkamp. Der bliver grinet og løbet. Bolden bliver skudt udenfor linjen, og der bliver spillet videre. Selvom jeg nok aldrig bliver sportsjournalist, undrer det mig i en sådan grad at de spiller videre, at en af kvinder kan se det på mig.

- Vi spiller ikke med regler lige nu, siger hun og griner, hvorefter hun skyder til bolden og løber videre.

Annonce

Ældste medlem er 80 år

Jeg vender mit ansigt - i behørig corona afstand - mod Vibeke der ligner en der gerne vil ud på banen at spille og spørger.

Hvor gammel er jeres ældste medlem?

Inge, hun er 80 år, svarer Vibeke og peger ud på en kvinde, der er i gang med at skyde til en fodbold. Holdet her har foranlediget, at der er nogen der mødes i en strikkeklub, og vi har en gåklub, hvor vi mødes ved ishuset. Andre går til yoga sammen. Og da vi har mulighed for at bruge idrætsforeningens fitnessrum, er der også nogle der bruger det sammen eller alene.

Vibeke løber ud på banen.

En af de andre kvinder er Liselotte Nielsen på 64 år. Det er første gang, hun er med. Hun er målmand.

Liselotte Nielsen skyder til bolden. det er første gang hun er med til fodboldfitness. Og det bliver ikke sidste gang. Foto. Chili Djurhuus

Må jeg stille dig et par spørgsmål?

- Ja, det går nok. Jeg kan nok godt følge med, siger Liselotte og smiler, mens hun har et halvt øje på mig og et halvt øje på bolden, der er nede i der anden ende af fodboldbanen.

Hvorfor er er du startet til fodboldfitness?

- Hvis jeg kunne blive barn igen, så ville jeg gå til fodbold, svarer hun og smiler hun, og fortæller at hun er startet til fitnessfodbold, fordi hun gerne vil tabe sig lidt.

- Det her er min første gang, og det er simpelthen så sjovt. Det bliver med garanti ikke sidste gang. Jeg har allerede sved på panden, og jeg har slet ikke lagt mærke til, at jeg har rørt mig svarer hun og retter sit fokus på banen, da bolden pludselig nærmer sig målet.

- Skyd til højre, råber en kvinde.

Det er tydeligt, at selvom det bare er for sjov, så griber interessen for spillet alle kvinderne. Bolden triller fint og elegant ind i højre side af Liselottes mål.

- Yes!, bliver det råbt. Liselotte griner og skyder bolden ud igen.

- Det her det er bare så herligt, siger Liselotte, mens hun smiler stort og vender sig imod mig igen.

- Det er helt passende niveau, og det passer mig så godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Efterlysning

Efterlysning: Kender du, eller er du manden, der fik hjertestop på hjørnet mellem Finsensvej/Sønderjyllands Allé d. 9. juli?

Kunst

Særudstilling står i genbrugets tegn

Kunst

At finde skønheden i det grimme

Kultur

VILD MED ORD foredrag – for de ældre

Annonce