Annonce
Politik

Socialdemokratisk borger- og lyttemøde endte som et afbrudt samleje: Da det begyndte at gå godt, var det slut

Sophie Hæstorp, kandidat til overborgmesterposten for Socialdemokratiet deltog i det virtuelle lytte- og borgermøde i Vanløse. Foto. Screenshot fra det virtuelle lytte- og borgermøde/Chili Djurhuus
Torsdag 28. januar holdt socialdemokraterne virtuelt lytte- og borgermøde under navnet: Verdens Bedste Vanløse. VanløseLIV var med på en lytter.

Torsdag 28. januar inviterede socialdemokraterne til et virtuelt lytte- og borgermøde med to socialdemokratiske kandidater til henholdsvis overborgmesterposten, Sophie Hæstorp Andersen (S) og Borgerrepræsentationen, Rikke Skovgaard Andersen.

Mod ordene:

- Jeg håber, at vi kan få en god debat om, hvad der foregår i Vanløse og måske mest af alt, hvad der fungerer godt, så vi kan føre de erfaringer videre til det, der ikke fungerer så godt, åbnede Rikke Skovgaard Andersen, som lokal kandidat, mødet.

Mødet var sat til at vare halvanden time, men stoppede efter en time, da Mette Frederiksen havde indkaldt til pressemøde.

Annonce

Jyllingevej, Hullet og Linde Alle

Overordnet var det tydeligt, at det var to kandidater til to forskellige poster, der sad bag skærmen. En lokal kandidat til Borgerrepræsentationen og en til overborgmesterposten.

På spørgsmålet om, hvad man kunne få, hvis man stemte på Rikke Skov Andersen til kommunalvalget, svarede hun, at hun mente, at det var vigtigt at have en lokal repræsentant på Rådhuset, der ved, hvad der sker i Vanløse, og måske mest af alt:

- At man kan møde mig nede i den lokale Netto, og tale med mig der, hvis man har noget på hjertet, svarede hun.

På trods af, at Sophie Hæstorp Andersen ikke er fra Vanløse, gjorde hun det meget klart, at det var vigtigt for hende, at København rækker udover brokvartererne og indre by. Hun ønsker en endnu mere fælles og grøn by, hvor det er vigtigt, at Vanløse fortsat er et attraktivt sted at bo. Hvor alt er tæt på eller let at komme til med den kollektive trafik, for at undgå et øget pres på indfaldsvejen, Jyllingevej.


Der blev talt om at udvikle bynaturen samt at få mere dyrehold omkring Damhussøen og engen


Jyllingevej var også på tapetet, da der blev åbnet op for spørgsmål til de to kandidater. Det skinnede igennem, at folk ønskede svar på, hvad de to politikere havde af holdninger til det kommende botilbud på Linde Alle, Hullet og Jyllingevej.

Dog så var det ikke rigtig noget, de to kandidater havde en løsning på eller holdning til, da Hullet er ejet af Flemming Holberg Fenger, der ér taget en politisk beslutning om botilbuddet og uanset hvad, så er og bliver Jyllingevej en indfaldsvej.

Annonce

Idebank under udvikling

Sophie Hæstorps kærlighed til den grønne strategi skinnede tydeligt igennem, da hun hele tiden kom tilbage til, hvordan København kan blive endnu mere grøn og fælles ved at få folk til at bruge deres bil mindre, så trafikken automatisk bliver mindre – også på Jyllingevej.

Her argumenterede Sophie Hæstorp for at udvikle lokalmiljøet og den kollektive trafik heriblandt at bygge mere Metro ud af byen, i en sådan grad, at folk kan se en ide i at vælge bilen fra.

På foranledning af Rikke Skovgaard Andersen, som ønskede at have mere fokus på alt det der måske kan ændres eller som går godt i Vanløse, åbnede der sig langsomt en idebank i chatten med ideer til, hvordan Vanløse med inspiration fra Valby måske, kunne få brosten på Jernbane Alle brosten, både for at dæmpe trafikken, men også for at skabe mere udeliv og udeservering på Jernbane Alle samt på torvet. Der blev også talt om at udvikle bynaturen samt at få mere dyrehold omkring Damhussøen og engen.

Da debatten og ideerne tog til i chatten og i samtalen med de to kandidater og borgerne, var der gået en time.

Energien, fra alt det der ikke fungerede, ændrede sig til en idebank omkring alt det, der kan gøre Vanløse til et endnu bedre sted at bo.

Og så var det slut.

Lidt ligesom et afbrudt samleje. Det gode, det er, at man altid kan starte forfra  - eller starte, hvor man sluttede.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Fornuftsægteskab giver mere liv på Asfalten

Corona

Pop-up testcenter åbner på Ålekistevej

Annonce