Annonce
Vanløse

"Tænk hvis man kan synge Ålekistevej op med en sang"

Christiane Bjørg Nielsen sidder foran sin terrasse. Foto. Privat
Skuespiller og musiker Christiane Bjørg Nielsen har skrevet sangen Ålekistevej. Sangen handler om, hvad vejen engang var, og hun håber at den kan skabe fokus på hvor fantastisk en vej Ålekistevej har været og kan blive igen.
Annonce

- Da jeg var barn, kørte vi igennem Ålekistevej til Valby, hvor min mor havde familie. Jeg synes, den var uhyggelig. Ordene, ål og kiste i et ord. Det var ikke en rar kombination, siger musiker og skuespiller Christiane Bjørg Nielsen, og laver et forvrænget ansigt kun en skuespiller kan lave.

- Nu synes jeg vejen er fed, fordi jeg ved hvad en ålekiste er. Men den trænger til lidt opmuntring. Den er så forsømt. Der er mange tomme butikker. Den har brug for al den kærlighed, den kan få. Så hvorfor ikke skrive en sang?

Annonce

Kan man give et kvarter et løft ved en sang?

Christiane oplever, at Ålekistevej er en skygge af sig selv, og det håber hun hendes sang kan være med til at ændre.

- Alle de små butikker der var. Mejerier, sæbehuse. Og bygningerne er bygget så gedigent, at de er kommet for at blive, så hvorfor ikke synge vejen op, siger Christiane Bjørg Nielsen, og smiler intenst, mens hun fastholder blikket.


Tænk, hvis sangen gør, at Ålekistevej får den selvtillid den engang sprudlede af

Christiane Bjørg Nielsen


Ideen om at skrive bydels-ballader, som hun selv kalder dem, har hun barslet med et stykke tid. Sangen Ålekistevej er den første. Og hvis der er stemning for det, skriver hun flere.

- Det er forholdsvis nyt for mig at skrive musik på den her måde. Jeg har boet her i tre år, så jeg er stadig med på en oplever, fortæller Christiane, der slår ikke lægger skjul på, at hun elsker Vanløse, Og hun har et håb om, at hvis hun sender Vanløse kærlighed og musik, så bliver den modtaget et sted.

- Tænk, hvis sangen gør, at Ålekistevej får den selvtillid den engang sprudlede af, stiller Christiane ud i luften, hvorefter hun tager en tår af sin kaffe, og fortsætter.

- Og hvis folk får øje på, hvor fed Ålekistevej kan blive og begynder at sige; 'Her kan vi åbne en fed vinyl bar', eller 'her kan der være en butik med musikinstrumenter'. Se bare! Den gamle kaffebar på Ålekistevej er kommet tilbage. Det er præcis det, Ålekistevej og Vanløse har brug for. Og så er den opretholdt i den gamle stil, siger hun og smiler.

Annonce

At redefinere sig selv

Selvom Christiane er glad for, at den gamle kaffebar på Ålekistevej er tilbage og opretholdt i sin gamle stil, mener hun ikke, at vejen skal tilbage som den var engang.

- Ålekistevej skal redefinere sig selv ved hjælp af vanløseborgerne. Det er synd, hvis den visner. Min sang er skrevet i et håb om, at folk ser Ålekistevej med nye øjne.

Musikvideoen til sangen er filmet under coronakrisen, og det gjorde, at Christiane så ting, hun normalt ikke lagde mærke til.

- Jeg opdagede en masse små ting, jeg normalt ikke lagde mærke til, fortæller Christiane der slår fast, at hun efter coronakrisen bliver ved med at opdage nye ting.

Annonce

Mange positive tilkendegivelser

Christiane har fået mange positive tilkendegivelser, efter hun lagde musikvideoen op på Facebook.
- Jeg har fået så mange søde kommentarer. Både af folk der har boet i Vanløse, og folk der bor her. Folk bliver mindet om, hvad Vanløse var engang, men også hvad vi ikke må give slip på, fortæller Christiane, hvis far opvoksede i Vanløse. Hun er vokset op med anekdoter om Vanløse, og en forkærlighed for bydelen, også selvom Vanløse altid i manges folks øjne har været og er udkants-København, siger Christiane og referer til en scene i Olsen Banden, hvor Brodersen og Gotfredsen sidder i det gule palæ og tager imod, Børge, den nye trafikelev.

- Børge er inde i varmen hos Brodersen, da han fortæller, at han bor i Valby. 'Men derimod bor stakkels hr. Godtfredsen desværre ikke i Valby, men i Vanløse.' Christianes citerer scenen som havde hun tændt for fjernsynet. Hun griner og fortsætter i en mere alvorlig tone.

- Vanløse har måske følt sig en kende underlegen sammenlignet med storesøsteren Valby og resten af København. Og det er synd, for her er så dejligt. Så hvorfor ikke synge bydelen op med en sang?

Du kan høre Christiane Bjørg Nielsens 'Ålekistevej' her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Natteravnene

Natteravnene får sponsorat

Vanløse

Mød skønhedseksperter i Kronen

Vanløse

Sang om Ålekistevej spilles på P5

Annonce