Annonce
Corona

To go-kaffen er tabt: Folk vil holde sig væk, hvis de skal have mundbind på

Søren Lorentzen fer indehaver af  Locals Kaffebar på Jernbane Alle, og han er ikke glad for de nye restriktioner. Foto. Sarah Simone Aastrup Lorentzen.
Søren Lorentzen, der er indehaver af Locals Kaffebar, mener ikke, at de nye restriktioner for cafe- og restaurationsbranchen giver mening. Og så mener han, at de rammer skævt.
Annonce

- Jeg er i bombechok. De (regeringen, red) kan ikke være det bekendt. Alle ligger og bløder, også gør de det engang til, siger Søren Lorentzen der er indehaver af Locals Kaffebar på Jernbane Alle.

Det som Søren ikke forstår det er, hvorfor hans kunder ifølge de nye coronarestriktioner, skal have mundbind på, når de træder ind i butikken.

Hvorfor er det et problem?

- Det giver ingen mening, at mine kunder skal have mundbind på. De skal tage et skidt ind og sætte sig eller gå ud med deres kaffe, og jeg frygter, at folk bliver væk, fordi de skal have mundbind på. Jeg forstår det simpelthen ikke, siger Søren Lorentzen, der har åbnede Locals Kaffebar for cirka et år siden.

Annonce

Hvorfor mundbind her og ikke i supermarkedet

Noget af det, der gør Søren frustreret er, at hans kunder skal have mundbind på for at gå et skridt ind i cafeen, men ikke, når de for eksempel skal i supermarkedet.

- Når du er ude at handle, går du rundt på kryds og tværs. Du rører ved de samme varer som alle andre. Der bliver ikke sprittet af i supermarkedet, som vi gør her. Kunderne rører ved de samme håndtag i supermarkedet, og i supermarkedet holder folk  hellere ikke nødvendigvis afstand, andre steder end i køen op til kassen, siger Søren og uddyber:

- Her vasker vi hænder, inden hver handling. Vi spritter af hele tiden. Vi har stående, hvor mange der maksimum må være i cafeen ad gangen. Derudover er der ingen evidens for at mundbind virker. Alle ved, at afstand og afspritning er de vigtigste faktorer.

Søren fortæller, at det er vigtigt for ham at få en debat om brugen af mundbind, og om det giver mening at bruge mundbind, da han mener, at de nuværende regler rykker ved demokratiet.

- Jeg mener, der mangler evidens for om mundbind rent faktisk virker, og det bør man have (evidens, red) når man laver så personlig en indgriben i vores hverdag og ikke mindst vores rettigheder.


De her stramninger rammer en hel rygrad i samfundet, og cafeer og restaurationer kommer til at lukke ned på det her. Og jeg er selvfølgelig bange for at jeg bliver en af dem.

Søren Lorentzen, indehaver af Locals Kaffebar


Men WHO anbefaler jo mundbind, burde det ikke være nok?

- Men er der evidens nok? Det mener jeg i den grad ikke, at der er. Hertil skal siges, at regeringen har en formodning om, at det er restaurationsbranchen der smitter, men man ved det ikke, siger han og fortsætter:

- Regeringen bruger blandt andet forsigtighedsprincippet, samt at folk står for meget op på barer og tænker sig mindre om, når de har indtaget alkohol, som argument for mundbindsstramningerne for cafeer og restaurationer, siger Søren Lorentzen og uddyber:

- Jeg tror ikke, at mine kunder smitter, da jeg hverken sælger alkohol, og jeg har åbent fra 7.30 til 16, sukker Søren, og slår fast:

- Det kommer til at ramme os hårdt. De her stramninger rammer en hel rygrad i samfundet, og cafeer og restaurationer kommer til at lukke ned på det her. Og jeg er selvfølgelig bange for at jeg bliver en af dem, siger Søren og fortæller, at han kun sov én time i nat, fordi han lå spekulerede på hvordan han kan få det hele til at hænge sammen.

- Skal jeg have en ekstra ansat til at stå ved døren og tage imod bestillinger, så folk ikke behøver at gå ind for at bestille en kaffe to go. Og vil vi have råd til at ansætte en til at gøre det, sukker Søren og pointerer, at han frygter at miste 50 procent af sine kunder der køber to go-kaffe.

- Eller skal jeg have mundbind liggende, så folk kan tage dem på, for at købe en to go-kaffe. Og hvem skal betale for det? Skal prisen for mundbind lægges ovenpå kaffens pris? Os? Eller kommer der en hjælpepakke med en økonomisk kompensation til erhvervslivet? spørger Søren Lorentzen og siger afsluttende.
- Det her er en kæmpe mavepuster. De har stramninger rammer skævt, også savner jeg savner evidens for, at de tiltag de foretager, rykker noget, siger Søren og henviser til Frankrig, der siden juli har haft restriktioner på mundbind, og de blev endda strammet i midten af august.

- Og smittetallet stiger i Frankrig. Hvordan kan det være?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtet for narkobesiddelse på Ålekistevej

Annonce