Annonce
112

To kilo dynamit smadrede pizzeria: Nu er tre unge mænd dømt

Københavns Politi var massivt tilstede med politi, hunde og bomberyddere ved Pizza 73 på Jyllingevej i Vanløse, onsdag den 18. september 2019, da en bombe sprang. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce

Klokken 05.40 18. september 2019 fik politiet en anmeldelse om en eksplosion i Pizza 73, på Jyllingevej

Fire mænd blev efterfølgende anholdt, hvoraf tre af dem blev fængslet og sigtet for at have sprængt en bombe i Pizzariaet. De fire mænd blev anholdt, da Københavns Politi  gennemførte en aktion mod bandemiljøet.

To af mændene er 20 år. Den  sidste er 23 år.

Den ene 20-årige er idømt fem års fængsel, mens den anden 20-årige og den 23-årige blev idømt fire år og seks måneders fængsel.

Annonce

To kilo dynamit

De tre mænd er alle kendt skyldige i at have været i besiddelse af en bombe, der bestod af cirka to kilo dynamit.

Ifølge Københavns Politi transporterede de tre mænd, tidligt om morgenen den 18. september  bomben til Jyllingevej. De kastede en brosten gennem ruden til pizzeriaet, anbragte og antændte bomben i døråbningen, hvorefter de løb fra stedet.

Bomben sprang efter cirka to minutter, mens morgentrafikken på Jyllingevej kørte forbi.

Bomben forårsagede skader på selve bygningen, de omkringliggende bygninger og et busstoppested for anslået værdi af 8,3 millioner kroner.

Eksplosionen var så kraftig, at husets bagmur, ud mod Støvringvej, var skubbet bagud i sådan en grad, at husets ejer  Kaj Glindvad Kristensen skulle bruge 600 meter forstærkning til at understøtte ydervæggene.

- Indenfor ligner det stadig mest af alt en krigszone. Men håndværkere knokler for at få huset til at stå igen, har Kaj tidligere udtalt til VanløseLIV.

Mirakuløst kom ingen personer til skade ved eksplosionen.

De fire mænd blev anholdt af Københavns Politi 9. december 2019 anholdt, hvor den ene som skrevet siden blev løsladt, mens de tre dømte har siddet varetægtsfængslet frem til dommen.

Anklager Allan V. Kristensen fra anklagemyndigheden ved Københavns Politi udtaler.

- De tre dømte har gennemført sprængningen uden tanke på de fatale konsekvenser, det kunne have haft. Der går omkring to minutter, fra de antænder bomben, til den eksploderer. Derfor er det tilfældigheder, der gør, at der ikke befandt sig personer i nærheden, da eksplosionen skete.

De tre dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til, om dommene skal ankes.

VanløseLIV følger sagen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kronen gentager kæmpe bingo-succes

Debat

Vanløse har ventet på et arkitekttegnet bycenter

Vinter

Ræv på besøg ved højlys dag

Annonce