Annonce
Klima

To skoler er med til at redde truet fugl

Redekasser sættes op på Damhusengens Skole. Foto. Jesper Toft
På Katrinedals Skolen og Damhusengens Skole har Jesper Toft i samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening sat redekasser op. Og der er flere på vej.

Jesper Toft byggede sin første redekasse til mursejlerne i 1968. Han satte den op på sine forældres hus i Sønderjylland. Da han blev senior, besluttede han sig for at bruge sin tid på at gøre noget godt for mursejlerne. Og nu sluttes ringen på smukkeste vis. På Jespers initiativ er der nemlig sat redekasser op til mursejlerne på Damhusengens Skole og Katrinedals Skolen, og han har planer om flere.

- Jeg ville gerne sætte flere redekasser op i Vanløse på de andre skoler, boligforeninger og inde i kirketårne også, men lige nu mangler der finansiering.

Hvorfor hjælper du mursejlerne?

- Mursejlerne er i tilbagegang. 35 procent over de sidste 10 år. Det svarer til at der cirka bliver 400 redepladser færre hvert år som følge af renoveringer og ombygninger, slår Jesper Toft fast.


Børnene får en bedre forståelse for naturen, der også findes i byen og kan være med til at sprede budskabet om mursejlernes truede situation og hvordan den kan hjælpes. Det vil forhåbentlig skærpe interessen for både mursejlerne og andre dyr i naturen.

Jesper Toft


Hvorfor er det vigtigt at sætte redekasser op på skoler?

- Vi har valgt at sætte redekasser op på skoler fordi det er vigtigt, at børn får kendskab til den truede fugl mursejleren samtidig med, at det er muligt at hjælpe den. Det giver børnene en forståelse for dynamikken i naturen, herunder biodiversiteten. Der er planer om at lave opgaver om mursejlerne på tværs af fag, som børnene kan løse i skolen ved hjælp af de forhåbentlig ynglende mursejlere, fortæller Jesper Toft.

Hvad får eleverne ud af det?

- Børnene får en bedre forståelse for naturen, der også findes i byen og kan være med til at sprede budskabet om mursejlernes truede situation og hvordan den kan hjælpes. Det vil forhåbentlig skærpe interessen for både mursejlerne og andre dyr i naturen. Bygning af redekasser kan også være en ide til faget håndværk og design (gamle dage sløjd, red). Det vil give børnene et ejerskab til redekasserne, som også er vigtigt.

Hvordan har du oplevet, at skolernes ledelser har taget imod dig?

- Jeg har mødt velvilje fra skolernes ledelse, både skoleledere og tekniske ledere.

Redekasserne samt opsætning er betalt af DOF (Dansk Ornitologisk forening, red)-København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Alt er fint

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kronen er sat på tvangsauktion: Gammel gæld har indhentet centret

Vanløse

Tvangsauktion af Kronen: Lokalplan sikrer mod boligspekulant

Musik

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce