Annonce
Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Godt at få vasket tavlen ren

Foto. Anja Berth
Efter at have eksisteret i lidt mere end tre år er shoppingcentret, Kronen, sat på tvangsauktion. Vi har talt med direktør for centerplanlægning Per Nyborg om centrets fremtid.

- Kronen er i en hård konkurrencesituation, set i forhold til, at der er Frederiksberg Centret på den ene side og Rødovre Centrum på den anden. Når det er sagt, giver det mening at samle butikkerne i et center som Kronen, udtaler direktør hos Institut for centerplanlægning, Per Nyborg.

- Og så har cornaperioden hellere ikke gjort det lettere, fortsætter han, og giver udtryk for at lukningen af centre i hele Danmark har gjort det ekstra hårdt for shoppingcenterbranchen, og han forstår ikke, at man så demonstrativt har lukket alle centre.

Kort om tvangsauktionen

Efter at have eksisteret i lidt mere end tre år er shoppingcentret, Kronen, sat på tvangsauktion. Centeret har haft en hård medfart, da det allerede tilbage i februar 2020, blev erklæret konkurs. Og nu er det sat på tvangsauktion.

Hvis du skulle have lyst til at købe centret, skal du have omkring 1.3 milliarder (den offentlige værdi, red) med i håndtasken, når shoppingcenteret kommer under hammeren ved Retten på Frederiksberg 29. april.

- Der er stadig ingen, der har kunne forklare mig, hvorfor shoppingcentre ikke har måtte holde åbent, da centrene, om nogen, har styr på hvor mange der er i butikkerne samt hygiejne, slår Per Nyborg fast og henviser til, at et shoppingcenter - modsat for eksempel Bilka - har små oaser af butikker, der har styr på kunderne på en helt anden måde end for eksempel Bilka.

Annonce

Skyldes konstruktionen

Tror du, at tvangsauktionen skyldes coronapandemien?

- Nej, jeg mener at have læst, at kurator har udtalt, at det skyldes selve konstruktionen. Altså at der både er lejligheder og butikker i ejendommen, og at det gør det ekstra sårbart, og derfor er det en rigtig god ide at få sat centret på tvangsauktion.


Der er selvfølgelig nogle værdier i Kronen, men spørgsmålet er om værdierne er sat for højt

Per Nyborg


Hvorfor det?

- Fordi man på den måde får vasket tavlen ren og kan starte på en frisk

Den offentlige vurdering er 1.3 milliarder. Hvis jeg havde 1.3 milliarder i håndtasken, ville du så anbefale mig at købe Kronen?

- Jeg ville nok forhandle prisen en smule, svarer Per Nyborg, og siger afsluttende.

- Der er selvfølgelig nogle værdier i Kronen, men spørgsmålet er om værdierne er sat for højt, og så har coronapandemien nok hellere ikke gjort det mere værd.

VanløseLIV.dk har forsøgt at få en kommentar fra kurator. Vi følger sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce