Annonce
Vægmysteriet på Ålekistevej

Kan du løse vægmysteriet på Den gamle kaffebar

Medindehaver af Den gamle kaffebar på Ålekistevej, Tina Graabæk tænker dagligt over, om maleriet på væggen er identisk med det oprindelige Vanløse. Hvis du ved noget, kan du kontakte redaktionen på chili@vanloseliv.dk - Foto. Chili Djurhuus
På Den gamle kaffebar, Ålekistevej, er der et langt landskabsmaleri der fylder meget af kaffebaren. Om maleriet viser et realistisk billede af, hvordan Vanløse engang så ud, eller om det er fri fantasi, er der angiveligt ingen der ved. Eller er der?

Vidste du, at vægmaleriet på Den gamle kaffebar er malet af den kongelige karetmaler Hr. Dobkin i starten af 1940´erne, da kaffebaren åbnede?

Om maleriet er inspireret af hvordan Vanløse engang så ud eller om det er fri fantasi, er der angiveligt ingen der ved. Eller er der?

Ingen trelænget gård på Ålekistevej

På maleriet bag baren på Den gamle kaffebar kan man se en trelænget gård til ventre og en mølle til højre. Om det er Vanløse Mølle eller om bare et maleri af en mølle er der ingen der ved, endnu.

Ifølge Annie Dühring fra Vanløse Bydelshistorisk Arkiv var der en mølle i Vanløse, men den skulle, ifølge hende, ligge i krydset mellem Bogholder Alle og Ålekistevej, og altså ikke hvor Den gamle kaffebar ligger.

På maleriet ses møllen til høre på maleriet. Spørgsmålet er om det er Vanløse Mølle vi ser på maleriet? - Foto. Chili Djurhuus

Desuden lå der, ifølge Annie Dühring, ikke en trelænget gård, så tæt på møllen. Hun er dog ved at undersøge sagen. Bygningerne som vi ser i dag omkring Den gamle kaffebar er ifølge Annie Dühring fra 1930- og 40´erne. Og de huserede blandt andet værkstedet og tømmerhandel.

Vanløse Mølle lå på hjørnet af Ålekistevej og Bogholder Allé. - Foto. Vanløse Bydelshistorisk Arkiv.
Annonce

Kan du hjælpe?

Hvis du kan hjælpe VanløseLIV med at opklare mysteriet om vægmaleriet på Den gamle kaffebar, både hvorfor en kongelig karetmaler malede et vægmaleri, og ikke mindst om maleriet er identisk eller tæt på gamle Vanløse, så send en mail til redaktionen på chili@vanloseliv.dk

Den gamle kaffebar ligger ikke helt tæt på hvor Vanløse Mølle lå. - Foto. Screenshot fra Google Maps
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Pinseevent: Gratis blomsterfrø på fredag

Annonce