Annonce
Vanløse

Vanløse Bistro: Hvis jeg har noget, du har lyst til, så kommer du igen

Der laves stadig mad på Vanløse Bistro, da de har dagens ret som take away fra 17 - 19 -  indtil videre hver dag. På billedet ser du medindehaver Martin Grønbech.  Foto. Chili Djurhuus
Annonce

Vanløse Bistro nåede præcis at holde åbent en uge, for så at lukke ned, da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned tredje december. Efter nedlukningen har Vanløse Bistro solgt deres varemærke, Dagens Ret, som take away.  Og det står stramt til, fordi de ikke får corona-kompensation, da de er helt nye. Men de holder hovedet oven vande.

- Vi kan mærke vanløseborgerne, og de kan lide vores mad. Og det er meget overvældende. Dog så er tirsdag sløj, og jeg kan ikke finde ud af om tirsdag bare er en død dag i Vanløse eller om det er vores retter. Og det er svært at finde ud af, når vi ikke haft take away i længere tid.

Ordene kommer fra medindehaver af Vanløse Bistro, Martin Grønbech, og han slår fast, at den her tirsdag (19. januar, red)  kommer til at afgøre om, de beslutter at holde lukket om tirsdagen eller ej.

- Vi har ikke råd til at holde åbent, hvis der ikke er nogle der bestiller take away, så i aften må afgøre det, siger Martin og forklarer, at han sætter antal kuverter lidt konservativt, når han køber varer ind.


Det ikke giver mening at bruge penge på at producere mad til skraldespanden

Martin Grønbech, medindehaver af Vanløse Bistro


- Da det jo er dagens ret, vi sælger, tør vi ikke købe for meget ind, da det ikke giver mening at bruge penge på at producere mad til skraldespanden, siger han og fortsætter.

- Jeg har for eksempel købt 30 kilo flæsk ind til i morgen, hvor dagens ret er, Stegt flæsk med persillesovs. Og hvis jeg brænder inde med 10 kilo, kan jeg ikke lave flæsk som den varme ret til frokost dagen efter, som jeg plejer, fordi vi kun laver aftensmad, forklarer Martin Grønbech og pointerer, at emballagen og så lige kommer oveni.

- Der er ikke så mange, der taler om det, men emballagegiften steg med 30 procent første januar 2020, og det er penge som bliver taget direkte fra vores eventuelle overskud, når vi har take away.

Hvordan holder du hovedet oven vande i den her tid?

- Det er hårdt. Men jeg holder hovedet oven vande. Jeg tror ikke på støtte, hvor folk kommer en eller to gange for at støtte os. Det kommer vi ikke til at overleve af. Hvis jeg har noget, du har lyst til, så kommer du igen. Og det satser jeg stærkt på, at Vanløse Bistros håndlavede mad fra bunden har, siger Martin afsluttende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kronen gentager kæmpe bingo-succes

Debat

Vanløse har ventet på et arkitekttegnet bycenter

Annonce