Annonce
Sport

Vanløse Floorball Klub render med landets største pantdonation

Jesper Malm, formand fra Frederiksberg Floorball og butikschef i Føtex Vanløse, Mads Albertsen, i forbindelse med at Føtex overleverer landets største pantdonation på 44.000 kr. Foto. Privat
Vanløse har doneret 44.000 kroner til Vanløse Floorball klub. Formand, Jesper Malm, er overvældet.

Borgerne i Vanløse er vilde med floorball. I hvert fald hvis man skal dømme ud fra deres lyst til at støtte den lokale klub med deres pantpenge i Føtex' flaskeautomat. Ingen andre steder i landet har man samlet så mange penge sammen til en lokal forening som i Vanløse. I 2020 blev det til 44.000 kroner. Eller hvad der svarer til omkring 30.000 pantflasker.

I alle Føtex butikker er det muligt enten at få udbetalt sine pantpenge eller at donere dem til et lokalt formål. I Føtex Vanløse går pengene til Vanløse Floorball, fortæller den lokale leder Mads Albertsen.

- Vi havde en afstemning for halvandet år siden blandt vores kunder om, hvilken forening vi skulle give muligheden for at få pantpenge fra vores flaskeindsamling. Vanløse Floorball Klub vandt afstemningen, og de har derfor i 2020 modtaget penge fra vores donationer. Og resultatet er Føtex-rekord, fortæller lederen. Han fortsætter.

- Ingen andre butikker har haft den fornøjelse at uddele så mange penge ud til en lokal forening. Det vidner om en helt fantastisk lokal opbakning til floorball klubben, tilføjer han.

Annonce

Falder på et tørt sted

For klubbens formand er resultatet næsten overvældende.

- Vi ved godt, at der er en stor opbakning til vores klub blandt medlemmer, spillernes forældre, naboer og netværk. Men at der er så mange, som vil os det godt og derfor giver deres pantpenge til os, er fantastisk. Det er vi utrolig glade for, siger Jesper Malm, der er formand for klubben, som tæller næsten 300 medlemmer. Primært børn og unge.

Ifølge formanden skal pengene bruges til ungdomsudvikling. Klubben har særligt fokus på at udvikle gode sports- og levevaner for både børn og unge.


Med støtten fra Føtex og de muligheder pengene giver, kan vi forhåbentligt fastholde nogle af de børn og unge, der måske stod til at falde fra,

Jesper Malm, formand for Vanløse Floorball Klub


- Vi har kørt et udviklingsforløb med vores trænerteam, der skal gøre dem dygtigere til at udvikle en god og sund træningskultur med fokus på fællesskabet, det sjove og på at blive bedre spillere. Både teknisk og fysisk. I 2021 vil vi køre nogle såkaldte masterclasses for vores ungdomsspillere, hvor de lærer om samarbejde, kost og søvn og en masse andre ting, som giver værdi i sporten og ved siden af sporten. Og så håber vi snart, at vi kan holde en stor fælles fest, når alt det her Corona er overstået, siger han.

Formanden nævner, at pengene falder på et tørt sted. Foreningsidrætten har det hårdt under nedlukningen. Mange børn kommer langt væk fra deres idræt og deres kammerater, og en del falder desværre også fra.

- Med støtten fra Føtex og de muligheder pengene giver, kan vi forhåbentligt fastholde nogle af de børn og unge, der måske stod til at falde fra, slutter formanden.

Vanløse Floorballklub

Vanløse Floorballklub har næsten 300 medlemmer. Klubben blev dannet i 1995, da den hockeyinspirerede sport, mange kender fra deres idrætstimer, kom til Danmark. I dag spilles Floorball på en håndholdbane med 30 cm høje bander omkring. Sporten er i disse år en af Danmarks hurtigst-voksende idrætsgrene. I Vanløse er medlemstallet mere en fordoblet på få år. Alle klubbens hold spiller i landets bedste rækker og i de kommende måneder vil herreholdet kæmpe om guldmedaljer i floorballslutspillet.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tvangsauktion af Kronen: Alt er fint

Erhverv

Kronen er sat på tvangsauktion: Gammel gæld har indhentet centret

Musik

Albumaktuelle, Lisa Smith: Der kan være en vis lettelse i at komme overens med, at det måske ikke bliver det samme igen

Annonce