Annonce
Landsindsamling

Vanløse samlede 20.000 mere ind til Røde Kors end i 2019

Indsamlingsteamet står klar i oasen til at tage imod indsamlerne der skulle ud at samle ind i Vanløse. Foto. Trine Winther
Annonce

Søndag den 4. oktober indsamlede Vanløse 71.291 kroner. Det samlede resultat på landsplan var omkring 13,5 millioner kroner.

Og ser man på indsamlingsbeløbet fra 2019 er det steget betydeligt.

- Sidste år indsamlede Vanløse omkring 51.000 kroner ind - så det er, hvad jeg vil kalde, en voldsom stigning, udtaler Trine Winther, der var mødestedsleder til Røde Kors indsamlingen 4. oktober i Vanløse.

Hvad tror du det skyldes?

- Det er svært at sige. Men den fine artikel som I (Vanløse Bladet, red) bragte, har måske fået nogle til at melde sig som indsamlere, svarer Trine Winther og fortsætter.

- Også var aldersspredningen anderledes. Vi var specielt meget rørt over, at der var betydeligt flere unge indsamlere. Måske skyldes det corona, at de ikke sov søndagen væk, som man måske ville gøre, hvis man havde været i byen, men det kan jeg jo kun gisne om, svarer Trine og griner. Hun fortsætter.

- Hvor om alting er, så var det helt fantastisk, og vi er meget taknemmelige for, at så mange mennesker valgte at bruge deres søndag på at hjælpe andre, selvom vejret ikke viste sig fra sin bedste side.

Ifølge projektleder for landsindsamlingen hos Røde Kors Trine Steffensen, går de indsamlede penge går blandt andet til at sikre, at 'ingen skal stå alene' – hverken i forbindelse med krig og katastrofer ude i verden og eller herhjemme i Danmark.

- Vi kan se, at der er et behov for vores sociale indsatser i hovedstadsområdet. Så derfor vil vi sige et stort tak til både indsamlerne, de frivillige som får indsamlingen til at fungere og til de mange københavnere, som har doneret penge, siger Trine Steffensen afsluttende.

Hvis du ikke var hjemme 4. oktober

Hvis du ikke var hjemme, da indsamlerne var forbi din hoveddør, kan du stadig nå at give et bidrag. Brug Mobile Pay til nummer 63110 eller send en sms med teksten 200 til 1290 for at give 200 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Corona-ensretning ophæves i København

Annonce