Annonce
Fattige børn i udlandet

Vanløse samler sig om udsatte børn i Bulgarien

Børn fra børnehjemmet i Dupnitsa, Bulgarien. De står med gaver fra tidligere år. Foto. Astrid Møller
I over 30 år har Astrid Møller indsamlet tøj til fattige børn i blandt andet Bulgarien. Men da den danske skole, der normalt sponserer tøj, sprang fra, bad hun om hjælp i VanløserLIV. Nu har hun nået målet.
Annonce

I midten af oktober bragte VanløseLIV en artikel (link til den i slutningen af artiklen, red) om Astrid Møller, der akut søgte 15 til 20 familier i Vanløse, der ville donere vinterovertøj og sko til fattige børn i alderen mellem 5 og 18 år i Bulgarien, fordi hendes sponsor (en skole, red) var sprunget fra i sidste øjeblik. Da det ikke gav så meget, skrev vi en artikel merer, og så tog det fart.

VanløseLIV har lige modtaget den her mail fra Astrid. Hun skriver.

Der er ikke gået en måned, og jeg har allerede fået varer fra 16 familier og seks i vente. Jeg har pakket juleforsendelsen, og Charlotte, som du interviewede, henter 12 kasser med sin mand og kører dem ud til transportfirmaet (Neptun). De hjælper desuden fortsat og skal nok få det hele afsted til Bulgarien i denne uge.

Jeg har noteret alle "donorer", så jeg kan fortælle dem + sende fotos ang. varernes ankomst - og igen kan kontakte Jer alle i 2021! Med tak og venlig hilsen fra Astrid.

Annonce

Har klipklappere på

Astrid fortæller at de børn som nu kommer til at få en masse dejlige ting fra familier i Vanløse er ekstremt udsatte og fattige børn Bulgarien, der bor på børnehjem i Dupnitsa eller går skole i Mechka.

- De bor ofte i slum eller på gaden. Deres forældre er arbejdsløse og har ofte ikke mulighed for at finde et arbejde, fordi Bulgarien krakelerede efter kommunismen. Derudover er mange af forældrene også psykisk syge eller alkoholikere.


Socialhjælp når ikke ud til udsatte børn i Bulgarien. Og fordi landet er medlem af EU, får de ikke humanitær støtte, som for eksempel Afrika får.

Adstrid Møller


Astrid fortæller, at børnene intet varmt tøj har.

- De har måske gummistøvler eller deres skolesko på om vinteren. Og det er det samme, når børnene ankommer til børnehjemmet i Dupnitsa. Så hvis vi ikke skaffer for eksempel varmt tøj til dem, så bruger skolerne og børnehjemmene penge, der skal bruges til for eksempel mad eller eller undervisningsmateriale.

Er der ingen socialhjælp i Bulgarien?

- Socialhjælp når ikke ud til udsatte børn i Bulgarien. Og fordi landet er medlem af EU, får de ikke humanitær støtte, som for eksempel Afrika får, slår Astrid fast.

Børnehjemsbørn i Dupnitsa, Bulgarien, efter de har modtaget sponsorgaver. Blandet andet varmejakker til de kolde vintre. Det tøj børnen har på er doneret tøj. Foto. Astrid Møller

Børn fra skolen i Mechka, Bulgarien. Det tøj de har på er tøj der doneret. Foto: Astrid Møller

Men er det skolernes ansvar at give børnenes tøj?

- De her børn har intet varmt tøj. De har måske gummistøvler eller deres skolesko på om vinteren. Og det er det samme, når børnene ankommer til børnehjemmet i Dupnitsa. Så hvis vi ikke skaffer for eksempel varmt tøj til dem, så bruger skolerne og børnehjemmene penge, der skal bruges til for eksempel mad eller eller undervisningsmateriale. Og da de her børn i forvejen er ekstremt udsatte, er det vigtigt, at de får en ordentlig skolegang, forklarer Astrid der slår fast, at selvom sommeren er varmere i Bulgarien end i Danmark, så er vinteren tilsvarende koldere end i Danmark.

- Så de her sponsorgaver er ekstremt vigtige, siger hun afsluttende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtet for narkobesiddelse på Ålekistevej

Annonce