Annonce
Cabaret Revyen

Cabaret Revyen tog mødommen med stil og grin

Helena Neumann til Cabaret Revyens verdenspremiere. - Foto. Chili Djurhuus
Det var revy med grin og cabaret med stil, da Cabaret Revyen havde verdenspremiere i Oasen fredag 24 juli.
Annonce

- Vi forventer et godt grin, en god aften, og noget vi kan tale om, når vi kommer hjem, svarer Peter Serup fra Vestebro, da VanløseLIV spørger ham, hvad han forventer af Cabaret Revyen.

Om Peter får sine forventninger opfyldt, vil tiden vise.

Annonce

Masser af grin og kærlighed fra scenen

Runde borde i Oasen var linet op i behørig corona-afstand, lyset dæmpet, det højbelagte smørrebrød, der fulgte med i prisen, var spist, da folk satte sig til rette for at få lattermusklerne aktiveret. Og ind på scenen kom revydirektør Lukas Birch i høj hat, cykelstyrsoverskæg og en jakke, der nok vil få de fleste revydirektører til at savle af misundelse.

Revydirektør, Lukas Birch, Cabaret Revyen, 2020. - Foto. Frederik Lassen Andreasen


Og bedst som publikum blev suget ind i en tidslomme, der til forveksling mindede om 1930´ernes cabaret, kom der små revy sketches, der gang på gang fik lattermusklerne til at vibrere voldsomt hos publikum.


Med ordene 'lad showet begynde', startede to timers finurlig kombination af revy og cabaret i en sådan grad, at undertegnedes Cabaret Revy-mødom er taget, og jeg vil have mere.

Cabaret Revyen 2020. Foto. - Frederik Lassen Andreasen.

I bedste cabaret stil startede showet med de to klassiske numre: 'Welcome' og 'There's No Business, Like Show Business.' Og bedst som publikum blev suget ind i en tidslomme, der til forveksling mindede om 1930´ernes cabaret stemning, kom der små revy sketches, der gang på gang fik lattermusklerne til at vibrere voldsomt hos publikum. Faktisk i en sådan grad, at man nok burde tage et mundbind på, hvis man skal derind.

Annonce

Mænd der leger med dukker

Der er mænd er leger med dukker, også er der bugtaler Peter Nørgaard.

- Måske lige en dukke eller to for meget, sagde den indre stemme, da dukke nummer to kom op af sin kasse og sagde hej.

Men også her blev mødommen taget med stil og masser af grin, da det Peter Nørgaard kan, er godt, rigtig godt. Af karakterer kan nævnes Tina Turner, Louis Armstrong, Donald Trump, Elvis og Hunden Charlie. Og de lød alle som de karakterer, de repræsenterede, både i sang og tale. Her satte kombinationen af revy og cabaret prikken over i'et, da, dukkerne (selvfølgelig) var en del af showet.

Det som bugtaler Peter Nørgaard kan med sine dukker, er i den grad beundringsværdigt og i sig selv nok til at tage en tur forbi Cabaret Revyen. - Foto. Frederik Lassen Andreasen.

Og mens vi er ved det, så er det, som bugtaler, entertainer og skuespiller, Peter Nørgaard, kan med sine dukker, i den grad beundringsværdigt og i sig selv nok til at tage en tur forbi Cabaret Revyen.

Annonce

Revy med grin og cabaret med stil

Revyer har altid været en slags ventil for de spændinger, der er i samfundet. En ventil der blev aktiveret og udløste massive grineflip og klap blandt publikum.

Lukas Birch, som karakteren, Bitten. Cabaret Revyen, 2020. - Foto. Frederik Lassen Andreasen.

Her leverede revymanden Lukas Birch - smukt verbalt og koreografisk akkompagneret af sine kollegaer Peter og Helena - den ene hvis ikke geniale - så tæt på - sketch efter den anden om sundhedsplatformen, ældrebyrden, krænkelseskulturen, curlingforældre, kvinder på kur, seksualitet, ligestilling og meget mere kom sivende i passende form ud af ventilen til stor underholdning for publikum.

Helena Neumann, Cabaret Revyen, 2020. Foto. Frederik Lassen Andreasen

Som enhver anden cabaret havde Cabaret Revyen selvfølgelig også en cabaretpige, Helena Neumann. Helana Neumann leverede et fantastisk  show med sin koreografi, skuespil og helt fantastiske sang. Hun tog publikum med storm.

Helena Neumann, Cabaret Revyen, 2020- - Foto. Frederik Lassen Andreasen.

Sammen med Peter Nørgaard havde Helena Neumann også flere sketches, som man umiddelbart troede var ren cabaret, men som pludselig tog et skævt twist ind i revyens verden.

Annonce

Humor flytter grænser

- Hvor blev tiden af, siger Susanne Serup, og kigger på Peter Serup, der stadig sidder og klapper. Han smiler stort.

Og ja tiden - de to timer plus pausen på tyve minutter - er fløjet afsted. Verdenspremieren på Cabaret Revyen er forbi.

- Det her, det gør vi helt sikkert igen(!), siger Peter Serup.

- Hvorfor?

- Fordi det simpelthen var så godt. Kombinationen af revy og cabaret er rigtig god. Der er det fine og ekstravagante, og så er der det skæve, sjove og samfundsdebatterende, der trækker showet i en anden og mere humoristisk retning. Så det her bliver ikke sidste gang. Vi køber billetter til deres juleforestilling, så snart billetterne bliver sat til salg, siger Susanne. Peter nikker.

- Hvad er det, humoren kan?

- Humoren flytter grænser. Det kan godt være, at vi sidder og griner nu, men når vi kommer hjem, så bider det helt sikkert lidt, fordi showet forholdt sig til den tid vi lever i. Og det er en god revy kan, svarer Peter Serup og fortsætter:

- De ramte virkelig nogle ømme punkter i forhold sygehusvæsnet, den nye platform, de ældre og meget, meget mere.

Susanne og Peter Serup var meget begejstrede over Cabaret Revyen, og de har allerede besluttet sig for, at de også skal se juleforestillingen. - Foto. Chili Djurhuus.

- Hvad var bedst?

- Det hele var godt. Men vigtigst af alt, så er det så dejligt at se, hvordan de stråler på scenen. Men kan virkelig se, at de elsker at stå på scenen, og det gør det hele endnu bedre, siger Susanne og smiler.

Om Cabaret revyen levede op til Susanne og Peter Serups forventninger, er der vist ingen tvivl om. Og ja VanløseLIV skal også med til juleforestillingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vanløse

Kattehalerne blomstrer på Damhusengen.

Damhusengeen

Vidste du at.....om Kærengen

SommerLIV

Tip til et dejligt sommerferie minde

Sorg

Jeg manglede et skema for min sorg

Vanløse

Musik i seniorklubben

Annonce