Annonce
Børneliv

Venstre: Vi skal tilbage til normale tilstande i daginstitutionerne

Jens-Kristian Lütken, næstformand for Børne- og Ungdomsudvalget (V)
Annonce

Meget tyder på, at Covid-19 er kommet for at blive en rum tid endnu. Pandemien griber ind i vores- og i de allermindstes hverdag i daginstitutionerne. Og nu vil Venstre med næstformand for Børne- og Ungdomsudvalget, Jens-Kristian Lütken (V) i spidsen so meget back to normal, som man nu kan komme.

Han fortæller, at Venstre på seneste møde i Børne- og Ungdomsudvalget (16.september, red), kom med et forslag om, at de mange Covid-19 tiltag skal gennemgås for at sikre, at de fortsat er nødvendige og giver mening.


Nu er det tid til at bringe forholdene tilbage så tæt på det normale som muligt.

Jens-Kristian Lütken, næstformand for Børne- og Ungdomsudvalget (V)


- Forældrene skal have bedre adgang til daginstitutionerne for at kunne holde styr på, hvor meget de små poder har liggende af tøj til efterårssæsonen, og der skal igen serveres morgenmad de steder, hvor det midlertidigt har været sløjfet, udtaler Jens-Kristian Lütken (V) og han fortsætter:

- Mange forhold har været forandret siden marts måned, hvor forældrene ikke har haft mulighed for at komme ind i daginstitutionen og nogle steder bliver der stadig serveret morgenmad som tidligere – på trods af, at vi som forældre betaler for det.

Men giver det ikke mening at undgå, at der kommer smitte ind i institutionerne?

- Jeg har fuld forståelse for at der i huj og hast blev indført mange restriktioner i foråret, men nu er det tid til at bringe forholdene tilbage så tæt på det normale som muligt, svarer Jens-Kristian Lütken og slår fast, at der har været tid til at finde nye løsninger, og at man har vænnet os til den nye virkelighed med afstand og afspritning.

Han siger afsluttende:

- Jeg er derfor glad for, at Venstres forslag blev vedtaget, om end et flertal i udvalget fik det udvandet. Ikke desto mindre, kan der nu arbejdes i retning af en normalisering på så mange områder som muligt under hensyntagen til, at smittespredning naturligvis skal undgås.

Ifølge referatet skal Børne- og Ungdomsforvaltningen 'opfordre institutionerne til - sammen med forældrene og under hensyntagen til de sundhedsmæssige anbefalinger - at se på den lokale praksis i forhold til coronahåndteringen således, at forældrenes igen får mulighed for lejlighedsvist at komme ind i daginstitutionerne i forbindelse med aflevering af eget barn samt at der i videst muligt omfang serveres morgenmad.'

Børne- og Ungdomsforvaltningen skal i den forbindelse vende tilbage til Børne- og Ungdomsudvalget med en redegørelse for hvilke nationale og lokale tiltag der fortsat er gældende.

KøbenhavnLIV følger sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Bageri åbner pop-up i Det Kongelige Teater

Klumme

Ventetiden er til visioner

Annonce