Annonce
Ugeavisen Varde

10-årige Mads tjener selv sine lommepenge ved at sælge kartofler

Mads Halkjær Uglebjerg er ti år gammel og går i 4. klasse på Starup Skole.
Siden sidste år har Mads Halkjær Uglebjerg planlagt åbningen af sin lille forretning "Den grønne biks".
Annonce

Starup: 10-årige Mads Halkjær Uglebjerg er en entreprenant ung mand.

Han har netop åbnet sin egen forretning med friskopgravede kartofler hjemme på adressen Vestterpvej 16 ved Starup.

"Den grønne biks", kalder han den, og konceptet er, at man kan ringe eller SMS’e og bestille en pose kartofler for 25 kroner. Så går han ud og graver dem op, så de er helt friske, når man skal bruge dem.

- Man kan også godt aftale at komme og hente dem, hvis vi ikke er hjemme, understreger Mads Halkjær Uglebjerg.

Annonce

Haft planer længe

Mads og hans far har bygget en gammel havetraktor om, så den er velegnet til at køre i kartoffelmarken med.

Allerede sidste år havde han lyst til at åbne sin egen lille forretning med kartofler og grønt. Men han kom lidt for sent i gang til at det lod sig gøre. I løbet af vinteren begyndte han så at planlægge, hvordan han kunne få det til at lykkes i år.

- Jeg spurgte min far og min farfar om, hvordan jeg skulle gøre, og jeg fik kartofler af både min farfar og min faster. Jeg har både aspargeskartofler og almindelige kartofler, fortæller han, mens han viser marken frem.

Den ligger på et stykke land ved siden af stuehuset på det nedlagte landbrug, hvor Mads bor sammen med sin mor og far. Her har de boet i godt fire år, og her er god plads til, at både fars køkkenhave og Mads’ kartoffelrækker kan være der.

Sammen har de to ombygget en gammel havetraktor, så den egner sig til at køre i kartoffelmarken. For de penge, Mads tjente ved at hjælpe sin farfar i marken sidste år, har han købt nye traktordæk til havetraktoren, så den er blevet mere terrængående, han har købt et spil til at sætte bagpå, så han let kan trække vogn og så videre. Han går nemlig ikke ned på udstyr, og far Morten har hjulpet ham med at fremstille harve, vandvogn og plov, og der er sat lys på efter alle kunstens regler.

Annonce

Det ligger i generne

Mads Halkjær Uglebjerg har det ikke fra fremmede, hverken det med landbrug eller det entreprenante gen. Hans farfar Keld er landmand lige i nærheden, det var hans far Morten også indtil for fire år siden, og hans mor, Kathrine, har sin egen forretning, Klinik Uglebjerg, med yoga og forskellige former for behandling. Alle hjælper de også gerne Mads med "Den grønne biks", men det er hans forretning, og ham der skal være primus motor i den.

Sådan kan du handle med Mads

"Den grønne biks" ligger på Vestterpvej 16 ved Starup. Man kan bestille kartofler ved at skrive eller ringe til Mads Halkjær Uglebjerg på 7195 7137.

Foreløbigt handler det om at få kartoffel-forretningen godt i vej. Når den kører, så har Mads allerede ambitioner om at udvide sortimentet med andre grøntsager – og ikke mindst om at udvide udstyrspakken.

- Jeg vil gerne have en 20 hestes i stedet for en 15 hestes havetraktor, siger Mads Halkjær Uglebjerg.


Jeg har både aspargeskartofler og almindelige kartofler.

Mads Halkjær Uglebjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce