Annonce
Ugeavisen Varde

10 ud af 48 ansatte er lærlinge

- Siden jeg etablerede firmaet i 2003, har vi uddannet 20 lærlinge. Heraf har godt halvdelen fået fastansættelse i firmaet. Lige nu har vi 48 ansatte, heraf 10 lærlinge, siger Peter Breum. Foto: Malene Wonsbek
Hos Elektriker Løsningen i Årre sætter de en ære i at uddanne nye håndværkere. Det har vi pligt til, siger indehaver Peter Breum.
Annonce

Årre: Peter Breum er træt af at høre sangen om, hvor besværligt det er at have lærlinge. De koster både tid og penge, lyder argumenterne for IKKE at tilbyde de unge en læreplads. Samtidig klager de samme brancheaktører over, at der er alt for få, der bliver uddannet...

- Ja, det kan være bøvlet, og ja, det koster firmaet penge at have en elev, men det kan ikke hjælpe noget. Vi har som arbejdsplads en pligt til at uddanne nye elektrikere, siger Peter Breum, der lige nu har 10 lærlinge under uddannelse.

- Når vi har så mange, så er det udelukkende fordi, vi også har alsidigt arbejde til dem. Vores lærlinge skal ud og afprøve alle jobbets facetter, også de sjove ting, siger Peter Breum og tilføjer:

- Jeg har desværre set mange eksempler på en uddannet elektriker, der stort set kun har prøvet at trække kabler, og det er bare ikke godt nok. Når vi forpligter os til at have lærlinge, så forpligter vi os også til at de kommer ud i den anden ende som dygtige svende.

Elektriker Løsningen

  • 2003: Etablerer Peter Breum Elektriker Løsningen i Årre.
  • 2004: Indgår Peter partnerskab med Tommy Knudsen – virksomheden skifter status til et ApS.
  • 2006: Får firmaet el-autorisation, så de kan tilbyde at løse opgaver for private. Ejerkredsen udvides med Steffen Weenick. Han ejer 10 procent, Tommy og Peter ejer hver 45 procent.
  • 2010: Kåret som Gazelle-virksomhed.
  • 2018: Nomineret til EY prisen (red. Entrepreneur Of The Year).
Annonce

Et godt kick

Peter Breum er selv uddannet elektriker, og da han i 2003 etablerede virksomheden, havde han i sin vildeste fantasi ikke regnet med, at han 17 år senere skulle være arbejdsgiver for 48 ansatte.

- Jeg er uddannet samme sted som min kompagnon Tommy Knudsen. I de første syv år var firmaet hele vores liv. Vi sov bag i bilen og var stort set altid på arbejde. Vi fik Danish Crown som storkunde, så Tommy og jeg dækkede mange af elektrikervagterne, hvor alt kan ske. Det giver bare mig et stort kick, når du i en industrivirksomhed skal pille tingene fra hinanden og samler dem igen indenfor 36 timer, siger Peter Breum.

Annonce

Svært at sige nej

I dag vil Peter Breum gerne mere ud i ”marken”, men han indrømmer, at med så mange ansatte er hans arbejdsdag blevet meget mere administrativ.

- Det er jo svært at styre. Svært at sige nej. Vi får så mange opgaver over hele landet og har så meget at lave. Engang kunne jeg navnene på de ansattes ægtefæller og deres børn – det var hyggeligt. Det har jeg opgivet, i stedet kan jeg glæde mig over, at vi nu er med til at give unge mennesker som Thea og de andre lærlinge en solid håndværkeruddannelse, tilføjer han med et stort smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce