Annonce
Ugeavisen Varde

1072 børn skal samle affald i Varde Kommune

I skoleugen 12.-16. april skal 1072 børn fra Varde Kommune ud i det fri for at indsamle efterladt skrald. PR-foto
Når Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling løber af stablen i uge 15, bliver det med stor opbakning fra de danske skoler og institutioner. I Varde Kommune skal 1072 børn ud i det fri for at indsamle andres efterladte skrald.

Varde Kommune: Der er lagt op til den helt store forårsrengøring, når tusindvis af danskere om få uger trækker udendørs for at luge ud i de store mængder affald, der ligger og flyder rundtomkring. Affaldsindsamlingen er lige om hjørnet, og i år er det med deltagelse af 1072 børn fra skoler og institutioner i Varde Kommune. Det oplyser Danmarks Naturfredningsforening i en pressemeddelelse.

Det er skoleledere, lærere, pædagoger og dagplejere, der har meldt deres elever og børn til årets affaldsindsamling. På landsplan skal i alt 137.000 børn ud at samle skrald i løbet af skoleugen 12.-16. april.

Affaldsindsamlingen

Affaldsindsamlingen er Danmarks Naturfredningsforenings årlige indsamling af affald.

Affaldsindsamlingen har været afholdt siden 2006.

Årets affaldsindsamling løber af stablen i uge 15, hvor børn fra skoler og daginstitutioner samler ind i hverdagene 12.-16. april, mens de voksne følger trop i weekenden 17.-18. april.

I 2020 blev der fundet 53.000 kilo affald – heriblandt 3.300 mundbind.

I år sætter indsamlingen fokus på takeaway-emballage. Derfor bliver indsamlerne bedt om at angive, hvor meget takeaway-affald de finder.

Og det er overraskende mange, lyder det fra Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Annonce

– Det er fantastisk, at så mange børn er tilmeldt Affaldsindsamlingen i år, og vi er positivt overraskede over den massive opbakning fra skolerne og institutionerne – især efter flere måneder med nedlukning og fjernundervisning, siger hun.

Hylder affaldsheltene

Når skoleelverne har været ude at samle ind, er der ikke kun spænding om, hvor meget affald de har fundet. Efter indsamlingen kan de tilmeldte skoler også kåre deres helt egen affaldshelt. Det kan f.eks. være eleven, der hjalp de andre med at slæbe, eller eleven, der skabte ekstra godt humør til indsamlingen.

Merrild, der er officiel partner på Affaldsindsamlingen, ønsker at hylde de deltagende skoler og de ihærdige, affaldsindsamlende elever. Derfor modtager alle tilmeldte skoler en særlig T-shirt, som de kan overrække til deres egen affaldshelt.

Derudover stiller Merrild et gavekort på 25.000 kr. på højkant til et grønt projekt til en af de skoler, der indtaster deres resultat og kårer sin affaldshelt på affaldsindsamlingen.dk inden den 26. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce