Annonce
Ugeavisen Varde

15-årige Kalle fra Horne vil gå hele vejen: Tror på førsteholdsdebut inden for tre-fire år

Kalle Bjerregaard har spillet fodbold hele sit liv. Først i HTS og nu i EfB, hvor han nyder stor succes. Foto: Martin Jørgensen
Kalle Bjerregaard har kun været to år i EfB, men for ganske nyligt blev han belønnet med en ungdomskontrakt i klubben. Det får dog ikke det unge fodboldtalent til at stoppe med at sætte nye mål.

Horne: Klokken 06.30 går Kalle Bjerregaards tog mod Esbjerg fra Tistrup Station. Han står af toget ved Gjesing Station i Esbjerg lige ved siden af Bilka, hvor han har en cykel, der holder klar.

Herfra cykler han de cirka 3,5 kilometer hen til EfB's gamle klubhus ved Gl. Vardevej, gør sig klar til fem kvarters morgentræning sammen med et dusin jævnaldrende ungdomsspillere, hvorefter skolen venter.

Op på jernhesten og hen mod Vitaskolen, hvor han går i 9. klasse i én af skolens talentidrætsklasser. Det er nemlig ikke kun det fodboldfaglige, der skal udvikles. Uddannelse skal der til, og, som Kalle selv siger, så nytter det ikke noget at stå som 40-årig uden noget at falde tilbage på.

Annonce

Skoledagen slutter, men det betyder ikke afslapning på sofaen. Turen går nemlig tilbage til træningsanlægget i Esbjerg, hvor eftermiddagstræningen er en del af programmet.

Når denne session er veloverstået, er det tæt på aftensmadstid, og så må man jo cykle tilbage til toget i Gjesing, så man kan blive fragtet hjem på matriklen i Horne.

Et liv som fodboldspiller på eliteniveau i ungdomsrækkerne er ikke noget, man kommer sovende til. Fodbolden giver Kalle glæde i hverdagen, men han gør det også, fordi han har en drøm om at kunne leve af det i fremtiden.

Først debut på Blue Water Arena. Så en karriere i Premier League. Planen er lagt, men vejen dertil er hård.

Kalle Bjerregaard drømmer om at slå til i Esbjerg. Han håber, at han en dag kan stå i spillertunnellen på Blue Water Arena og være én af de 11, der skal forsvare klubbens farver. Foto: Martin Jørgensen

Den første kontrakt

Én lille milepæl blev for ganske nyligt opnået. Her satte han sin signatur på den første kontrakt i karrieren, men forhåbentligt ikke den sidste. For at tage de næste skridt skal der arbejdes hårdt, og det er han i den grad klar over.

Det var akademichefen i EfB, Lars Vind, der sammen med U17 cheftræner Jerry Lucena, prikkede Kalle på skulderen efter et par "gode kampe", som Kalle selv formulerer det.

- Jeg blev kaldt op på et kontor, hvor jeg fik at vide, hvad jeg gjorde godt, og hvad jeg kunne forbedre. Det var også her, at de tilbød mig en kontrakt, og det blev jeg selvfølgelig meget glad for, da det er noget, jeg har arbejdet hårdt for, fortæller den unge midtbanemand, der er født i Tistrup, men sidste år flyttede til Horne med sin familie.

Den glædelige nyhed om kontraktunderskrivelsen blev offentliggjort for omverdenen den 16. august. Oprindeligt havde han fået lov til at dele det med sin nærmeste familie, men ellers har han været tvunget til at holde tæt.

Der er flere af de andre på holdet, der også har fået kontrakt, men nogle underskrev på deres fødselsdag, da de blev 15. Der var bare ikke nogen, der tog fat i mig, da jeg fyldte 15 år i maj, så jeg måtte bare arbejde ekstra hårdt og vise, at jeg fortjente det.

Kalle Bjerregaard

- Jeg har jo vidst det i et stykke tid efterhånden, og jeg måtte ikke sige det til nogen, så det har været lidt svært at gå med selv. Så det var dejligt, da det kom ud, og alle har lykønsket mig og er stolte af mig, så det er dejligt, siger han.

De mest talentfulde spillere i EfB skriver ungdomskontrakter, når de fylder 15 år. Det er aldersgrænsen for, hvornår der må tegnes kontrakt med en fodboldspiller i Danmark.

- Der er flere af de andre på holdet, der også har fået kontrakt, men nogle underskrev på deres fødselsdag, da de blev 15. Der var bare ikke nogen, der tog fat i mig, da jeg fyldte 15 år i maj, så jeg måtte bare arbejde ekstra hårdt og vise, at jeg fortjente det, fortæller det unge lokale fodboldtalent under interviewet i EfB's gamle klubhus, der ligger placeret et par hundrede meter fra Blue Water Arena.

- Det gør mig glad at spille fodbold. Vi får et godt sammenhold, og jeg ville ikke bytte det for noget andet. Mange af mine venner derhjemme bruger mere tid på Playstation eller computer, men det siger mig ikke så meget. Jeg vil hellere bruge alt min tid på at være udenfor og spille fodbold.

Kalle Bjerregaard

15 år gammel.

Født i Tistrup, bor i Horne med sine forældre.

Flyttede som 13-årig fra HTS til EfB, hvor han siden da har spillet på det bedste ungdomshold i sin årgang.

Går i 9. klasse på Vitaskolen og har planer om at starte på Rybners Gymnasium til næste år.

Bruges primært som central midtbanespiller, hvor han beskriver sig selv som en dynamisk felt-til-felt-spiller, hvilket betyder, at han har kvaliteter i både det defensive og offensive spil.

Annonce

Hårdt arbejde

Kalle Bjerregaard tog springet ind til Esbjerg, da han var 13 år gammel. Forinden havde han deltaget i SFS-træninger, hvor han fik lov til at vise sig frem foran trænerne i EfB. I dag spiller han uge efter uge på klubbens hold i U17 Ligaen, som er den bedste ungdomsrække i landet med modstandere som FCK, Brøndby IF og FC Midtjylland.

- Det er fedt at prøve sig af mod de allerbedste, og jeg føler sagtens, at vi kan være med. Også mod de store klubber, selvom det var svært sidste år, hvor vi tabte mange af kampene.

Det blev nemlig til hele 16 nederlag ud af 26 mulige. Holdet sluttede som nummer 11 ud af 14, og det var ikke altid lige sjovt, fortæller Kalle Bjerregaard, der forsøger at få noget konstruktivt ud af de svære perioder.

- Jeg prøver at se tingene på den lyse side. Det var ikke en nem tid, og jeg kunne også mærke på mine holdkammerater, at de syntes, det var hårdt, men så skal man bare blive ved med at arbejde hårdere på træningsbanen. Når det går skidt, lærer man også noget om, hvordan man tackler ting i modgang, så det kan blive bedre i fremtiden.

Kalle og resten af holdet fik dog også vendt tingene og sluttede sæsonen af med to sejre.

Udtrykket "hårdt arbejde" går igen og igen i Kalles formuleringer om det at være en del af et eliteungdomsmiljø. Han ved, hvad der skal til, og han tror på, at ungdomsomklædningen i det gamle klubhus bliver udskiftet med førsteholdets på Blue Water Arena en skønne dag.

- Jeg håber og tror på, at det sker en dag. Jeg ved, hvad det kræver, og det arbejder jeg for hver dag. Det er min helt store drøm, og jeg tror på, at den kan gå i opfyldelse inden for tre-fire år.

- Kalle er en ung spiller på 15 år, der har et stort potentiale. Han er meget løbestærk, og fremfor alt har han en fysik, som ser rigtig spændende ud qua hans størrelse. Han er arbejdsom, og han er god til at arbejde for sine mål. Det er ekstremt vigtigt, at han arbejder på sin forudseenhed, så han bliver bedre, når det begynder at gå hurtigere, siger akademichef i EfB, Lars Vind, om Kalle Bjerregaard. PR foto: EfB

Vardes fodboldguld

Kalle Bjerregaard, Nikolaj Lund og Gustav Jensen er bare tre af de helt store fodboldtalenter, der er kommet ud af Varde Kommunes foreningsliv de eneste år. Alle er de bundet til EfB på ungdomskontrakter, og alle kæmper de for at komme igennem nåleøjet og ende med at leve af det, de elsker.

De er dog tre forskellige steder i deres meget tidlige karriere.

For Kalle er det hele meget nyt. Han har været få år i EfB, og han har netop underskrevet sin første kontrakt.

Nikolaj Lund er lige et år længere fremme end Kalle, og selvom han her alderen til at træne med U17, så er han faktisk oftere til træning med U19-holdet, og for uger siden var han en tur med U17 landsholdet, der spillede mod Sverige.

Gustav Jensen har allerede nu fået lov til at træne med de allerbedst i EfB. Han fik debut for førsteholdet i en pokalkamp mod Bolbro, hvor han tilmed scorede.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Louis Nielsen holder åbningsfest til Late Night

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Konfirmationskjoler og inspirationsmesse i Smedeværkstedet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Kirsten og Anna vil hjælpe børn i hele Varde Kommune: Men de mangler frivillige hjælpere, der vil gøre en forskel

Ugeavisen Varde

Små halloweenkunstnere har pyntet butikkerne

Ugeavisen Varde

Bål, hygge eller overnatning: Oplev naturen i vintermørke

Ugeavisen Varde

Kæmpe halloween-arrangement i Varde Sommerland: Tag familien med ud i mørket og bliv skræmt for livet

Ugeavisen Varde

Nu står det nye lægehus i Varde Syd klar til brug: Nu kan du få tid ved lægen, samme dag, du ringer

Ugeavisen Varde

Kæmpe Outrup-græskar er blandt landets største: Sådan bar folkene bag sig ad

Ugeavisen Varde

Halloween bliver fejret i Varde: Politikerløb, livemusik og sene åbningstider

Ugeavisen Varde

Nybolig Nr. Nebel får lokalansigt som ny leder

Ugeavisen Varde

Lad os styrke og værne om vores ungdom

Ugeavisen Varde

Der er besparelsespotentiale i Varde Kommune

Ugeavisen Varde

Vi skal genoplive livet på plejehjemmene

Ugeavisen Varde

Lad os investere mere i oldekoller og andre bofællesskaber for seniorer

Ugeavisen Varde

Findes den politiske vilje til at ændre markant for bedre pleje og arbejdsforhold?

Ugeavisen Varde

Jeg vil have Vestkystvejen udvidet ud til Outrup

Ugeavisen Varde

Borgere med handicap - og deres familier - skal ikke kæmpe for at få hjælp

Ugeavisen Varde

Udstyk flere byggegrunde i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Der bliver flere og flere huller i sikkerhedsnettet

Ugeavisen Varde

I Varde Kommune bør vi tage ved lære af Anker: - Har vi mon alle med?

Ugeavisen Varde

Derfor er en bedre politisk balance i Varde Kommune vigtig

Ugeavisen Varde

Jobcenter Varde koster alt for mange penge

Ugeavisen Varde

Så er der ræs i Blåbjerg: Lokal cykelklub forventer op mod 500 deltagere

Annonce