Annonce
Ugeavisen Varde

200 brugere samt gæster af Café Paraplyen i Varde blev coronatestet

Nina Bruhn registrerer sygesikringskortet og skanner det lille podeglas. Informationerne sendes til Statens Serum Institut. Fredag er der svar på coronatesten enten på sundhed.dk eller hos egen læge. PR-foto Kristina Honoré
Der var kø fra morgenstunden og langt ud på Frisvadvej. Lederen af Café Paraplyen, Rita Christensen, havde tirsdag bestilt en covid-19-testbil. Caféens brugere og gæster fik mulighed for en frivillig coronatest i trygge rammer.
Annonce

Varde: Det skulle frem for alt være en god og tryg oplevelse. Og det blev det, lyder meldingen fra Rita Christensen, der med glæde kan konstatere, at 200 af husets brugere og gæster nu har fået taget en coronatest.

- Jeg er dybt overrasket over, hvor hurtig beredskabet er. For en uge siden skrev jeg til covid-19-testcentret, at vi kunne tænke os at få en bil her til Paraplyen. Smittetallet i Varde er stigende. Mange af vores brugere og gæster tilhører mennesker i udsatte livssituationer. De var bekymrede for det stigende smittetal, og langt de fleste har ikke mulighed for at køre til testcentret i Esbjerg, fortæller Rita Christensen.

Rita Christensen bliver podet af Pia Morales. – Det var hurtig overstået og ikke ubehageligt. På fredag vil der ligge et svar på sundhed.dk, men jeg forventer ikke, at jeg har corona, siger Café Paraplyens daglige leder. PR-foto Kristina Honoré

Siden statsministerens påbud i fredags har alle, såvel brugere som personale, gået med mundbind på caféen.

Annonce

Skrøbelig målgruppe

- Det er en skrøbelig målgruppe, der kommer hos os. Dem skal vi passe ekstra godt på. Derfor bestilte jeg bilen. Det er ikke, fordi vi har brugere med symptomer, men det giver tryghed lige nu at vide, om man er smittet eller ej. Da aftalen med testbilen var på plads, postede jeg nyheden på Facebook, og så gik det stærkt. Jeg kunne godt se, at der var stor interesse for at blive testet, tilføjer Rita Christensen med et smil.

Ved denne lejlighed blev både hun og det øvrige personale testet.

- Jeg har ingen symptomer og regner ikke med, at der er noget, men det er rart at vide. I løbet af en dag har vi gennemsnitlig besøg af 90 brugere, og man kan jo være smittet uden at have symptomer. På fredag får vi besked enten hos egen læge eller ved at gå på sundhed.dk.

Annonce

To testbiler mere på vej

Kristina Honoré, der er sundhedsfaglig supervisor og ambulancebehandler ved Ambulance Syd, havde det store overblik og ansvar for dagens podningsopgave i Varde.


Det er en skrøbelig målgruppe, der kommer hos os. Dem skal vi passe ekstra godt på. Derfor bestilte jeg bilen. Det er ikke fordi, vi har brugere med symptomer, men det giver tryghed lige nu at vide, om man er smittet eller ej.

Leder af Café Paraplyen, Rita Christensen


- Vi vidste, at vi skulle pode sårbare mennesker. Derfor var det ekstra vigtigt for os at give dem en god oplevelse. Mange er nervøse, og det skal der være plads til. Vi var i Varde to timer mere end forventet, for vi kørte ikke, før den sidste var blevet podet – og det blev cirka 200 i alt, siger Kristina Honoré.

Omkring 200 stod i kø i løbet af dagen for at blive coronatestet ved Café Paraplyen. PR-foto Kristina Honoré

Der kører i øjeblikket fem covid-19-testbiler i Region Syddanmark. Der indsættes yderligere to biler i nær fremtid, og hvis beredskabet kommer helt op i det røde felt, så skal regionen stille med 10 testbiler – og de står klar i kulissen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce