Annonce
Ugeavisen Varde

27-årige Lenny bringer familiekoncept til Varde: - Vietnamesisk mad skal også kunne fås i mindre byer

Lenny og Tuyen Nguyen har åbnet Bánh Mì King i Varde. 33-årige Tuyen er Lennys svigerinde, og begge er oprindeligt fra Vietnam. Lennys familie flygtede til Holland, og herfra gik turen videre til Danmark omkring årtusindeskiftet. 21 år senere er Lenny nu sprunget ud i et iværksætter-eventyr. Foto: Martin Jørgensen
Lenny Nguyen fik i sommer en bachelor i grafisk design, men kort herefter begyndte han på et kulinarisk projekt, som er åbnet i Løvbjerg i Varde. Inspirationen kommer fra familiens eget middagsbord, og faktisk har Nguyen-familien allerede åbnet tre steder i Helsingborg, mens Varde bliver første spisested i Danmark.

Varde: Bánh Mì King slog dørene op for første gang i sidste uge, og på tredjedagen måtte de melde udsolgt. Folkene bag Vardes første vietnamesiske køkken er Lenny Nguyen, som sammen med sine svigerinde, Dung Nguyen, står for alt det praktiske med alt lige fra madlavning til markedsføring.

De glæder sig over, at de endelig har kunnet byde folk indenfor på stedet, der byder på friske forårsruller, nationalretten Pho, salater med alverdens krydderurter og meget mere.

Vi har en kæmpe passion for det vietnamesiske køkken og kender maden indgående, fordi det altid har været det, vi har spist i vores familie. Jeg vil beskrive vores udvalg som autentisk, friskt og med simple smage, som, vi håber, at folk kommer til at elske lige så meget, som vi selv gør.

Lenny Nguyen

- Vi har en kæmpe passion for det vietnamesiske køkken og kender maden indgående, fordi det altid har været det, vi har spist i vores familie. Jeg vil beskrive vores udvalg som autentisk, friskt og med simple smage, som, vi håber, at folk kommer til at elske lige så meget, som vi selv gør, fortæller en storsmilende Lenny Nguyen, da journalisten møder ham i restauranten, der ligger ved Løvbjerg.

Annonce

Selvom Lenny er ung og har uddannelsesmæssig erfaring langt væk fra det sydøstasiatiske køkken, så har han alligevel gode sparringspartnere tæt på.

- Det er Dung, der står for selve madlavningen. Hun er vores køkkenchef, og vi andre hjælper selvfølgelig til. Og så er hele konceptet jo fra vores familieejede virksomhed i Sverige, som min storebror har startet op, fortæller Lenny om Bánh Mì King, der også har tre steder i Helsingborg.

De deler derfor opskrifter og erfaringer, og restauranten i Varde er blot endnu et ben, som familieprojektet nu har under sine vinger.

Tuyen Nguyen er køkkenchef og har fuldstændig styr på alle retter, mens Lenny og de øvrige ansatte også hjælper til. Foto: Martin Jørgensen

Et stort arbejde

Hvad er drømmen med stedet?

- Altså vores første drøm er jo allerede gået i opfyldelse, og det er, at vi har formået at skabe dette sted, som vi er meget stolte over. Men ellers er forhåbningen, at lokalområdet vil tage godt imod os, og at vi kan skabe gode relationer til vores kunder.

- Men vi har mange idéer, og jeg har på min uddannelse lært at tænke kreativt, så det bliver også spændende at kunne føre disse tanker ud i livet, siger Lenny, som netop er blevet færdig som grafisk designer og derfra har kompetencer, som blandt andet kommer til syne på hjemmeside og menukort, hvor han brillerer.

Det var dog ikke kun foran skærmen, at der skulle arbejdes, da de nu forhenværende bank-lokaler skulle omdannes til et vietnamesisk spisested.

- Det har selvfølgelig været et stort arbejde at få skabt en hel restaurant. Du skulle have set stedet, da vi overtog. Der er virkelig sket meget, og vi har brugt så mange time på at renovere det hele.

Lenny og Tuyen havde udsolgt for få dage siden, og de synes, at Varde allerede nu har taget godt imod Bánh Mì King. Foto: Martin Jørgensen
Annonce

Aldrig i tvivl om Varde

At det blev lige netop lokalerne i ved Løvbjerg er langt fra en tilfældighed, fortæller Lenny Nguyen.

- Der er rigtig god trafik med folk, der skal ind i Løvbjerg for at handle, og vi håber selvfølgelig, at mange har lyst til også at komme ind til os. Men det har hele tiden været meningen, at vi ville åbne i Varde. Der var faktisk slet ingen tvivl om, at det skulle være her, fordi det er vores hjem.

Familien Nguyen kom til Varde i år 2000, og her har Lenny gået på Lykkesgårdskolen og siden på Varde Gymnasium. Det var derfor oplagt at blive her i byen.

- Vietnamesisk mad skal ikke kun være noget, man kan få i storbyer, hvis du spørger os. Det var en af grundene til, at vi valgte Varde, fordi vi gerne ville starte op her og give byen en mulighed for at prøve noget helt nyt og anderledes, end hvad der ellers er.

Bánh Mì King har åbent alle hverdage inklusiv lørdag. For yderligere information om konkrete åbningstider henvises der til at besøge stedets hjemmeside eller facebookside.

Der er blevet knoklet for, at spisestedet skulle stå klar til åbning i sidste uge. Foto: Martin Jørgensen
Lenny har styr på det grafiske. Det ses blandt andet på menukortet, som han selv har designet. Foto: Martin Jørgensen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

For Mie og Betina er hjemmearbejdspladsen kommet for at blive - også efter corona

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Eksperter: Sådan skal du køre i glat føre

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Kom indenfor i Trine og Flemmings hyggelige hjem: Et hjem i konstant flow - og med plads til alle

Ugeavisen Varde

Landstrygerne inviterer til vintertræningstur

Ugeavisen Varde

Gamle veninder afprøver ældremad: Søs er klar – Mary sætter en ære i at klare sig selv

Ugeavisen Varde

Det er en kold tid …

Ugeavisen Varde

På tur med detektorfolket - drømmen om Danefæ

Ugeavisen Varde

Per Ottosen udstiller malerier i Center for Sundhedsfremme

Ugeavisen Varde

Tandlægeklinik i Varde har travlt - for det er svært at lokke nye tandlæger til

Ugeavisen Varde

Ernæringseksperter: Disse tendenser vil præge kosten i 2022

Ugeavisen Varde

Sygeplejersken Nanna har taget springet fra akutafdelingen til skønhedsklinikken

Ugeavisen Varde

Invester i dit kærlighedsliv

Ugeavisen Varde

Hack dit nervesystem med din vejrtrækning

Ugeavisen Varde

Uventede problemer lurer på årets skiferie

Ugeavisen Varde

Ruth kom til Mejls som husbondafløser og blev der i 30 år

Ugeavisen Varde

Søg nu: Feriehusudlejer spreder sol og millioner til lokale projekter

Ugeavisen Varde

Standser dit hjerte er hjælpen nær: Boligselskabet Filsø investerer i hjertestartere

Ugeavisen Varde

Lokale kunstnere og musikere efterlyses til Tambours Have

Ugeavisen Varde

Danske Bank i Varde skrumper igen

Ugeavisen Varde

Skål for middelmådigheden

Ugeavisen Varde

Der er taget skridt mod nyt liv, efter forretningen pludselig lukkede: Ejer af tomt butikslokale har tidligere udviklet butikker

Ugeavisen Varde

Dette trick får tørt brød til at smage næsten nybagt

Ugeavisen Varde

Sådan går det forsamlingshusene i Varde Kommune: 150.000 kroner uddeles - men ikke alle får glæde af den økonomiske håndsrækning

Annonce