Annonce
Ugeavisen Varde

52-årig lokal herre er nu i front for Hærens Sergentskole

Skolechef Henrik Kolding Kristensen på Hærens Sergentskole kommer fra en stilling som chef for 2. Kapacitetsafdeling under Danske Artilleriregiment på Oksbøl Kaserne. Foto: Henrik Reintoft
Henrik Kolding Kristensen fra Varde har fået sin drømmestilling som skolechef for Hærens Sergentskole i Varde. En mand med mod på meget.

Varde: Svinebondens søn fra Bjerringbro, den nu 52-årige oberstløjtnant Henrik Kolding Kristensen, er ny skolechef for Hærens Sergentskole på Varde Kaserne.

Selv har han gennem livet levet efter drømmene. Og om sit nye job udbryder han med et stort smil:

- Det er en drøm. Virkelig. Befalingsmændene er rygraden i Hæren. Vil du sjælen og hjertet i Hæren - så er det befalingsmandsuddannelsen.

Annonce


Det er en drøm. Virkelig. Befalingsmændene er rygraden i Hæren. Vil du sjælen og hjertet i Hæren - så er det befalingsmandsuddannelsen.

Skolechef og oberstløjtnant Henrik Kolding Kristensen, Hærens Sergentskole


Og han er klar til at opfylde hærchefens, generalmajor Michael Lollesgaards, ønske:

- Jeg vil gerne have fokus på krigeren i sergenten. Det, der sker på kamppladsen. Det er et barskt miljø. Sergenten skal være endnu mere robust. Det har jeg aftalt med Lollesgaard, siger Henrik Kolding Kristensen.

At han og familien endte i Varde, er overhovedet ikke en tilfældighed. Det var planlagt helt tilbage i 2006, da han som kaptajn arbejdede i Hærens Operative Kommando.

Skolechef Henrik Kolding Kristensen på Hærens Sergentskole skal få krigeren frem i sergenten. Foto: Henrik Reintoft

Sammen med sin hustru Lone, der i dag er sekretær på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole, købte han en grund på Troldhøjen i 2008 som én af de første.

- Vi er så glade for at bo der, siger Henrik Kolding Kristensen.

Selv involverer han sig i det lokale og er blandt andet en del af et trænerteam i Varde Cykelklub, der underviser i grundlæggende mountainbike-teknik, ligesom han i tre sæsoner var fodboldtræner i Varde IF.

Familien

Henrik Kolding Kristensen er gift med Lone Kolding Kristensen, der er sekretær på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole.

Sammen har de tre børn. Tvillingerne Line og Mie på 25 år og Rasmus på 15 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce