Annonce
Sport

52-årige Dorthe: -Jeg troede medborgerhuset kun var for pensionister

Det har taget mig lang tid at lave mine to nisser, som jeg er ret stolt af, siger Dorthe Aagaard Kristensen. I baggrunden ses underviser Bent Bagge Mikkelsen. Privatfoto
For et beskedent beløb kan alle benytte sig af de aften-tilbud, der er i Medborgerhuset. Sammen med en veninde begyndte Dorthe Aagaard Kristensen at gå til porcelænsmaling.
Annonce

Varde: 120 medlemmer benytter sig af de aftenaktiviteter, som Medborgerhuset i Varde tilbyder alle borgere. Der er indtil videre oprettet 11 hold med forskellige aktiviteter eksempelvis keramik, glaskunst, patchwork, videoredigering, træarbejde, dans eller porcelænsmaling.

- Medborgerhusets aftenfunktioner er åben for alle i alle aldre. Hvis man selv har ønske om at oprettet et hold, så kan man også leje lokaler her i huset, fortæller Evald Jørgensen, der er kasserer i den styregruppe, der tager sig af aftenaktiviteterne.

- Man giver 200 kroner om året, og så må man faktisk gå på alle hold, hvis man har lyst. Og samler man mindst tre personer, så kan man selv starte et hold – prisen er den samme, siger Evald, der med et smil tilføjer, at aldersgennemsnittet nok ligger lidt højt.

- Det er sikkert fordi, der er mange, der ikke ved, at aftenhold er for alle, tilføjer han.

Aftenhold for alle

Aftenholdene i medborgerhuset er for alle, og der er mulighed for at leje billige lokaler til nye initiativer. Yderligere information: frivillighuset-varde.dk

Mandag : Glas

Tirsdag: Porcelænsmaling, musikgruppe, dansegruppe, træværksted

Onsdag: Jagt og fiskeri, kreativ tekstil, glas

Torsdag: Trædrejning, patchwork, videoredigering

Annonce

Næsten gratis

Siden oktober sidste år har 52-årige Dorthe Aagaard Kristensen gået til porcelænsmaling på aftenhold ved Bent Bagge Mikkelsen.

- Jeg blev vildt overrasket, da en veninde fortalte mig om muligheden. Og jeg glæder mig til hver eneste tirsdag. Der er kaffe og kageordning, hyggesnak og koncentration - en dejlig blanding. Nogle har gået til porcelænsmaling i mange år og vores underviser, Bent, er utrolig dygtig, fortæller Dorthe.

I dag er Dorthe Aagaard Kristensen kommunal dagplejer med fem børn i alderen 1 til 2,5 år, men hun har flair for farver og er meget kreativ sammen med børnene.

- Jeg var for mange år siden ansat hos Sadolin Farvehandel, der lå i Kræmmergade, og har altid haft et forhold til maling og farver, men ud over det, så nyder jeg også det sociale fællesskab, vi har på tirsdagsholdet. Porcelænsmaling er en proces med forskellige teknikker, der kræver tålmodighed. Jeg har indtil videre både malet kaffekopper og nisser. Når man selv har det i hænderne, giver det pludselig mening, at håndmalet porcelæn er så dyrt, siger Dorthe, der håber på, at hun engang også får tid til at dreje i ler.

- Det er ingen let sag at male runde pletter. Men Dorthe er godt tilfreds med resultatet. Porcelænet er købt til en billig penge hos Ikea og Søstrene Grene. Nu med et personligt udtryk. Nissen glæder hun sig også over. – Ingen har én magen til min, siger hun. Privatfoto
Dorthe har lavet en glad selfie med Bodil, der i baggrunden er i fuld gang med at male sparegrise til børne- og oldebørn. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce