Annonce
Ugeavisen Varde

7-årig mesterskytte fra Alslev sigter efter flere medalje

Nikolaj synes, det er sjovt at skyde, og han vil rigtig gerne vinde mange flere medaljer. Foto: Malene Wonsbek
Nikolaj Tryk Jakobsen fra Alslev har kun skudt med luftgevær i et år, men han har et helt særligt talent for at ramme plet.
Annonce

Varde: Nikolaj fra Alslev er ualmindelig træfsikker. Ved de seneste godt 80 skydninger har han som minimum skudt 190 point ud af 200 mulige. Og flere gange op mod 199 point. Denne dag, hvor Ugeavisen er på besøg, er ingen undtagelse. Til trods for ståhej med fotografering og forstyrrelser træffer han 197 point.

Han er helt rolig og har en evne til at koncentrere sig, som kun er ganske få 7-årige forundt.

- Han er det største talent, jeg længe har set. Og det siger ikke så lidt, for vi har faktisk tre dygtige danmarksmestre i Alslev Skytteforening, siger foreningens formand Ejlif Bovbjerg Christensen.

Fordi Nikolaj Jakobsen er så stabil til at skyde med luftgevær, og altid skyder godt, er han på et år rykket fra BK 3 til BK 1 (red. Børne Klasse), så nu dyster han imod skytter helt op til 14 år.

Alslev Skytteforening

Grundlagt 8. maj 1870 og fejrer 150 års jubilæum i år.

Gennem de seneste 11 år har formanden heddet Ejlif B. Christensen.

Klubben har 140 medlemmer, heraf flest børn og cirka 100 aktive skytter.

Foreningen tilbyder skydning på 15 meter og om sommeren også på 50 meter udendørs.

Der kan skydes med luftriffel, riffel, luftpistol, pistol og lazervåben. Dette kan foreningen gøre både på elektroniske baner og skivetræk. Foreningen opsamler alt bly og har miljørigtige faciliteter.

Der tilbydes voksenskydning, veteranskydning, SFO skydning og børne- og familieskydning.

Foreningen tilbyder også event-skydninger i forbindelse med eksempelvis fødselsdage, firmafester eller polterabend.

Indenfor de sidste år har foreningen haft tre danmarksmestre på luftpistol og flere DM sølv- og bronzevindere.

Yderligere info: www.alslevskytteforening.dk

Annonce

Vil vinde medaljer

- Fra helt lille har Nikolaj været en rolig dreng, der er god til at sidde stille og koncentrere sig. Det kommer ham til gode, når han skyder. Og talentet, det har han ikke fra nogen fremmed, for min mor, altså Nikolajs mormor, blev engang dansk mester i skydning, tilføjer Tine Jakobsen med et lille smil.

Svaret falder prompte, da Nikolaj bliver spurgt, hvad der er det bedste ved at skyde?

- Det er at vinde medaljer.

Og dem har han allerede fem af. Fire til at hænge om halsen, og én der er lavet som en flagermus til at sætte på en hylde.

Annonce

Hold luften inde

For Nikolaj er det ikke godt nok at skyde en 10'er. Han går meget op i, hvor mange af dem, der er kryds 10'er. En kryds 10'er et 100 procent rent pletskud. Selv har han følgende forklaring på, hvorfor han er så god til at ramme plet.

- Først skal man huske at tisse, inden man skal skyde, og så holder jeg luften inde, så skyderen ikke bevæger sig. Og så skal man huske sit eftersigte, siger han.

Eftersigte?

- Ja, man skal altid tælle "1-2-3", inden man må kigge på skærmen for at se, hvad man har skudt, forklarer han. Og skydelærer Ejlif forklarer:

- Rigtig mange børn er så ivrige efter at se, hvad de har skudt, så de kigger på pointtavlen nærmest i samme øjeblik de skyder, og så flytter sigtet sig.

Foreninger i fokus

Varde Kommune og Ugeavisen Varde har indgået en aftale om, at 2020 bliver året, hvor vi i et særligt samarbejde kaster ekstra lys på kommunens 200 forskellige foreninger. Så er du medlem af en forening, eller har du et godt foreningstip, så send en mail til red.varde@ugeavisen.dk
Annonce

Måske til DM

I Alslev tilbydes alle SFO-børn at deltage i onsdags-skydningen om eftermiddagen. Nikolaj har skudt, siden han gik i 0. klasse. Onsdag aften kommer han igen i skytteforeningen, til familieskydning, denne gang sammen med mor eller far.

- Vi har et helt fast ritual. Når vi er færdige med at skyde, så får vi et glas saftevand, spiser noget af Jyttes hjemmelavede kage, spiller et spil i opholdslokalerne og kører hjem igen. Det er vildt hyggeligt, fortæller Tine, der med et grin konstaterer, at hun ville elske at vinde medaljer, så konkurrencegénet har Nikolaj i hvert fald ikke fra nogen fremmed.

- Vi indberetter alle skyderesultater, og det skulle ikke undre mig, om DGI Sydvest skydning, udtager Nikolaj til at skyde ved DM. De plejer at udtage landsdelsholdet i marts, så det bliver spændende, siger Jytte, der er hjælper i Alslev Skytteforening og i øvrigt gift med formanden.

Man kan se det på hans bevægelser. De er helt rolige, både når han lægger haglet i den blå luftriffel nummer 14, som han altid bruger, og når han sigter. Han tager sig god tid, holder vejret og trykker af. Foto: Malene Wonsbek
I dag er Nikolajs lillesøster, 4-årige Ida, med i skydeklubben for at hente Nikolaj. Som altid slutter familien af med et spil Uno. På skærmen bagved, kan man se, hvordan skytterne skyder. Foto: Malene Wonsbek
Når Nikolaj Tryk Jakobsen har meldt sig til SFO-skydning, er han automatisk også medlem af Alslev Skytteforening. Sammen med mor eller far går Nikolaj også til familieskydning én gang om ugen. Her får han gode råd af formand Eilif B. Christensen. Foto: Malene Wonsbek
Forening i fokus
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce