Annonce
Ugeavisen Varde

7-kantens gamle hippier syr bæredygtigt børnetøj af stofrester

Stofresterne får et nyt og bæredygtigt liv i form af børnetøj, der til gengæld kan finansiere nyt inventar til 7-kanten. Foto: Ole Gudmundsen
Sydamerne i 7-kanten, der kalder sig selv for gamle hippier, laver og sælger nu børnetøj ud af stofrester fra teaterforeningens forestillinger.
Annonce

Janderup: 7-kantens systue er atter i fuld gang. Tre dage om ugen bliver der syet til den store guldmedalje, og nu har sydamerne, der kalder sig selv for gamle hippier, kastet sig over et nyt projekt - Nu kan man købe unikt børnetøj fra 7-kantens systue. Det oplyser 7-kanten i en pressemeddelelse.

- Med nedlukningen af samfundet i foråret blev der sat en brat stopper for mange af de aktiviteter, som 7-kanten havde planlagt i anledning af foreningens 50-års jubilæum. Men nu skal vi heldigvis se fremad, så vi kan få afviklet vores events til næste år, siger Agnethe Vestergård Pedersen, der er leder af systuen, i pressemeddelelsen.

I den forbindelse har man i systuen fået en bæredygtig idé. Der bliver fabrikeret børnetøj af stofrester fra de mange forestillinger, som systuen gennem årene har syet kostumer til. Man kan blandt andet genkende stoffer fra ”Zorro the Musical”, ”Sound of Music”, ”Midt om natten” og ”Chaplin the Musical”.

- Det bidrager i den grad til arbejdsglæden, at vi udnytter alle ressourcerne, så stort set intet går til spilde, og samtidig får vi fremstillet nogle helt unikke, farveglade sæt børnetøj, fortæller Agnethe Vestergård Pedersen.

Annonce

Tøjsalg skal bidrage til udskudte jubilæumsevents

Overskuddet af tøjsalget går dels til at medfinansiere de jubilæumsevents, der er blevet udskudt til 2021, og dels skal en del af beløbet anvendes til inventar til systuen, når teaterforeningen på et tidspunkt kan rykke ind i et teater- og musikhus i Varde.

7-kantens systue er selvfølgelig helt med på SoMe-noderne, skriver 7-kanten.

Børnetøjet vil blive præsenteret på en særlig Instagram-profil, som hedder 7-kantens Blomsterbørn. Navnet er en kærlig hentydning til de glade 68’ere, der fortsat giver den fuld fodpedal på maskinerne i systuen.


Det bidrager i den grad til arbejdsglæden, at vi udnytter alle ressourcerne.

Agnethe Vestergård Pedersen, leder af 7-kantens systue
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Gode Gløgg-tips

Annonce