Annonce
Ugeavisen Varde

80.000 flere singlehusstande på 10 år

56 procent af singlehusstandene bebos af en kvinde. PR-foto.
Annonce

Kombinationen af flere skilsmisser og studerende har fået antallet af singlehusstande til at stige med syv procent siden 2010.

Mens der i 2010 var registreret 1.136.811 singlehusstande, er det tal i 2020 steget med syv procent til 1.214.581 husstande med kun én person. Det fremgår af en opgørelse fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.

- Langt flere flytter til de store byer for at studere i dag, hvor man tidligere i højere grad blev hængende og etablerede en familie i den by, hvor man var vokset op. Samtidig kan vi se på demografien, at mange singler bor i de store byer, og det har i den grad haft betydning for udviklingen, siger Nyboligs direktør Peter J. Mattsen.

Det høje antal singlehusstande er ifølge ham dog også forbundet med en række udfordringer.

- Det er ikke let at finde en singlebolig i de store byer, især ikke på en SU. Derfor har vi også set et boom i forældrekøb og deleboliger de seneste mange år, og det er vores vurdering, at den udvikling kommer til at fortsætte, indtil der for alvor bliver bygget flere mindre, billige boliger, siger Peter J. Mattsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce