Annonce
Ugeavisen Varde

Aftenskolen hitter i Varde Kommune

- Det er en sand fornøjelse at opleve, hvor glade vores deltagere er for igen at kunne vende tilbage til deres kursus, siger forstander for FOF-Vest, Gitte Flycht. Arkivfoto: Rene Hollmann
Efter Corona-nedlukningen i foråret lysner det igen for de borgere i Varde Kommune, der nyder at holde sig aktive i aftenskolen FOF-Vest.
Annonce

Varde: Efterårssæsonen er gået i gang, og folk strømmer efter en ufrivillig coronapause igen til kurser og foredrag hos aftenskolen FOF-Vest. Det skriver FOF-Vest i en pressemeddelelse.

- Det er en sand fornøjelse at opleve, hvor glade vores deltagere er for igen at kunne vende tilbage til deres kursus. Samtidig oplever vi også, at vi har fået en del helt nye kursister. Der er både tilflyttere, som gerne vil være en del af lokalsamfundet og der er mennesker, som under nedlukningen har fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at være en del af et fællesskab, siger fortæller forstander Gitte Flycht

I alt har aftenskolen startet cirka 300 hold, og godt 4000 har tilmeldt sig nogle af efterårets FOF-aktiviteter, hvor de henter ny viden, udfolder sig kreativt eller gør noget godt for krop og sundhed, skriver FOF-Vest.

Annonce

Mindre hold på grund af corona

Til trods for glæden over at FOF igen kan slå dørene op for borgerne i kommunerne Varde, Esbjerg og Fanø, oplever Gitte Flycht også, at der er masser af udfordringer forude.

- Det er klart, at det går ud over økonomien, når vi skal leve op til ikke mindst afstandskravene. Det giver færre kursister på hvert hold og det giver større udgifter til lokaleleje til vores foredrag. Vi har valgt at starte en del hold op med så få deltagere, at det havde været billigere at lukke holdet, siger hun i pressemeddelelsen, og fortsætter:

- Men jeg har alligevel valgt at lade holdene køre, fordi det i en tid som denne er så vigtigt, at folk får mulighed for at hente viden og opleve fællesskab. Det er jo selve kernen i folkeoplysning. Heldigvis har Varde kommune virkelig bakket op om os. Og det både tror og håber jeg, at de fortsat vil gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce