Annonce
Ugeavisen Varde

Tæt på vanvittigt: Peter har aldrig solgt så mange dyre køkkener som nu

Peter Gammelmark og kollegerne må tage kunder også udenfor butikkens åbningstid, for at klare efterspørgslen. Foto: Yvonn Tittel
Peter Gammelmark har stået for HTHs køkkenbutik i Ølgod i 16 år. Men han har aldrig haft så travlt som siden corona.

Ølgod: Da døren bliver åbnet klokken 10, har der allerede været kunder i butikken i en time. For at nå det hele, må Peter Gammelmark og kollegerne bruge ekstra timer.


Mange har arbejdet hjemme i begyndelsen under corona, som var lige i den tid på året, hvor lyset begynder at falde ind gennem vinduerne, og så har de fået øje på alle skavankerne.

Peter Gammelmark, filialchef HTH Køkkener Ølgod


- Man må ikke sige, at det er vanvittigt. Men det er lige før, siger han.

Han har været filialchef for HTH-butikken overfor køkkenfabrikken i Ølgod i 16 år. Fabrikken har igennem mere end et år arbejdet på overtid, fordi salget går historisk godt, og det samme gjorde det allerede i køkkenbutikken her på den anden side af gaden, også før corona.

Alligevel har corona sat ekstra turbo på. Og endda givet særligt meget ekstra-salg i de helt dyre køkkener.

- Vi har også fået flere kunder i den lave ende, men vi har fået mange flere i den dyre skala, siger Peter Gammelmark og fortsætter:

- De enkelte køb er blevet meget højere, og der er blevet flere af dem.

Fra 150.000 kroner og op

Hvad er et dyrt køkken?

- Dem fra 150.000 kroner og op. Vi sælger også køkkener til 400.000 kroner. Med dyre, lækre ting.

Hvordan kan et køkken blive så dyrt?

- Nogle vælger bordplader til 60-70.000 kroner. Vi har bordplader til 10.000 kroner per kvadratmeter. Du kan få alt for penge, og du kan også få et billigt køkken.

- Man må ikke sige, at det er vanvittigt, men det er lige før, siger Peter Gammelmark. Foto: Yvonn Tittel

I rask trav går Peter Gammelmark forrest fra sektionen med fronter i massive egepaneler og hårdt-træ, til et lyst, pænt og meget billigere køkken.

- Det her køkken for eksempel, det står kun i 14.000 kroner. Med hvidevarer oven i løber det måske op i 25.000 kroner, siger han.

Annonce

Krisetider og skavanker

Hvordan kan det være, corona får os til at købe køkkener?

- Jeg har en formodning om, at i krisetider bygger vi vores hjem. Mange har arbejdet hjemme i begyndelsen under corona, som var lige i den tid på året, hvor lyset begynder at falde ind gennem vinduerne, og så har de fået øje på alle skavankerne. Vi har ikke været ude at rejse, og det koster penge at have penge i banken. Alt det, tror jeg, kommer os til gode.

Har I ansat flere folk?

- Vi er blevet to mere i løbet af det seneste år, men det tager tid for os at lære nye folk op. Du kan ikke bare stille en ny medarbejder bag disken, og så kommer der kunder, der vil smide 300.000 kroner i et køkken. Det fungerer ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce